BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bilge Köyü katliamının DNA'sı kayıp

Mardin’in Mazıdağı ilçesi Bilge Köyü’nde, 4 Mayıs 2009’da 44 kişinin öldürüldüğü katliamla ilgili dava, Yargıtay’ın bozma kararı üzerine yeniden görülmeye başlandı.

Abone ol

Çorum Ağır Ceza Mahkemesi, katliam sanıklarından Mehmet Çelebi’nin (45) çocukları ve öldürdüğü Fesih Çelebi’nin (42) kan örneklerinden yapılacak DNA testinin sonuçlarını beklerken, Ankara Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’nın yazısı mahkemeye ulaştı.

MEZARI AÇILMALI

Yazıda, Fesih Çelebi’den alınan kan örneklerinin mevzuat gereği 3 yılı geçtiği için imha edildiği belirtilerek, “DNA karşılaştırması için Fesih Çelebi’ye ait mezara fethi kabir yapılarak diş ve kemik örneklerinin kurumumuza gönderilmesi gerekmektedir” denildi. Sanık avukatlarından Eşref Kaya, 3 yıl içinde DNA testi yapılamamasının ilginç olduğunu belirterek, “Ankara Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na Mehmet Çelebi, boşandığı eşi F.S. ve çocuklarının kan örnekleri gönderilmişti. Şimdi ise Fesih Çelebi’ye ait kan örneğinin muhafaza tarihinden itibaren 3 yıl süre geçmiş olması nedeniyle imha edilmiş olduğu belirtildi. DNA karşılaştırması için Fesih Çelebi’ye ait mezar açılacak ve gerçekler ortaya çıkacak” dedi. Katliamda, 7’si çocuk 44 kişi ölmüştü.

NAMUS İÇİN YAPTIM

Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, Mehmet Çelebi hakkında verilen 44 kez ömür boyu hapis cezasının 43’ünü onarken, Fesih Çelebi’nin öldürülmesinden olanı bozarak Mehmet Çelebi’nin 10 çocuğuna DNA testi yapılmasını istemişti. “Şıh Mehmet” lakaplı Mehmet Çelebi, boşandığı eşi F.S. ile öldürdüğü Fesih Çelebi’nin ilişkisi olduğunu savunarak, “DNA testi sonuçları gelsin. 10 çocuğumun en az 7’si Fesih Çelebi’den çıkacak. Ben bu olayı namus için yaptım” iddiasında bulunmuştu.