BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.388,97
HABER /  DÜNYA

Bilecik Cezaevi’nde mahkumlar yangın çıkarttı

Bilecik’te battaniye ve yatakları ateşe veren mahkumlar yangın çıkarttı. 3 gardiyan ve 7 mahkum dumandan etkilendi. <br/>Bilecik’te, mahkuml...

Abone ol

Bilecik’te battaniye ve yatakları ateşe veren mahkumlar yangın çıkarttı. 3 gardiyan ve 7 mahkum dumandan etkilendi.
Bilecik’te, mahkumlar koğuşu yaktı. Çıkan dumandan, 3 gardiyan ve 7 mahkum etkilendi.
Bilecik M Tipi Kapalı Cezaevi’nin Müşahede koğuşunda bulunan mahkum, battaniye ve yatağı ateşe verdi. Tek kişinin kaldığı koğuşta çıkan yangının dumanı diğer koğuşları da etkiledi. Bu sırada infaz koruma memurları hemen yangına müdahale ettiler ve mahkumları kurtarmaya çalıştılar.
Bu sırada, itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, çok sayıda ambulansa cezaevi önüne sevkedildi.
Çıkan yangının dumanından 3 infaz koruma memurunun yanısıra 7 mahkûm da etkilendi. 112 Acil Servis Ambulansı ile Bilecik Devlet Hastanesi’ne kaldırılan infaz koruma memurları ve mahkumlar burada tedavi altına alındı.
İnfaz koruma memurlar, Abdullah Günenç, Recep Özkul ve İdris Pehlivanöz’ün yanısıra, mahkumlar Murat Okur, Sezgin Karataş, Gökhan Yıldırım, Bülent Sakallıoğlu, Muhammet Gürbaş, Mehmet Ali Yıldırım ve Onur Karpuz dumandan etkilendiler.
Bilecik Cumhuriyet Savcısı Özkan Özçelik, yaptığı açıklamada; “Cezaevinin müşahedeler kısmında küçük çaplı yangın çıkmış. Dumandan etkilenen 7 mahkum hastaneye intikal ettirildi, hayati tehlikeleri yok. Her hangi bir ölüm kesinlikle vuku bulmuş değil. Ciddi anlamda bir yaralanma yok, sadece dumandan etkilenme var. Arkadaşlarımız tedavi olduktan sonra tekrar cezaevine getirilecekler. Bu tür olaylar cezaevlerinde yaşanabilir. Ama şu anda sıkıntı yok. Mahkumun bir tanesi müşahedeler kısmında yangın çıkarıyor. Orası kapalı bir mekan olduğundan dolayı dumanın etkileme oranı daha yüksek. Dolayısıyla diğer mahkum arkadaşlar da dumandan etkilenmişler. Cezaevinde genel anlamda bir sıkıntı yok. Diğer mahkumlara, diğer koğuşlara sirayet etmiş bir olay vuku bulmuş değil. Diğer koğuşlarda sıkıntı yok. Personelimizde dumandan etkilendi onları da hastaneye intikal ettirdik. Şu anda sağlık durumu ciddiyet arzeden kimse yok. 7 mahkum arkadaşımız hastanede. Bunlardan 4 tanesinin bilinci yerinde ikinci fasıl olarak gönderildi, ilk etapta 3 arkadaş götürüldü fakat bunların da yine bilinçleri açıktı, her hangi bir sıkıntı yoktu” dedi.
(İHA)