BIST 9.916
DOLAR 32,55
EURO 34,79
ALTIN 2.440,94
HABER /  DÜNYA

BIÇAKLI SALDIRI İDDİASINA TRABZON BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA

Trabzon Belediyesi önünde dün akşam saatlerinde elinde sustalı diye tabir edilen bir bıçakla olay çıkaran vatandaşla ilgili Trabzon Belediye...

Abone ol

Trabzon Belediyesi önünde dün akşam saatlerinde elinde sustalı diye tabir edilen bir bıçakla olay çıkaran vatandaşla ilgili Trabzon Belediyesi’nden açıklama yapıldı.
Edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinde Trabzon Belediyesi önüne gelen Gürkan K. İsimli kişi Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu makamında olduğu sırada belediye binası önünde bağırmaya başladı. İddialara göre elinde ki sustalı diye tabir edilen bıçakla etrafa tehditler savuran Gürkan K.’yı ilk etapta belediye personeli sakinleştirmeye çalıştı. Ancak sakinleşmeyen ve alkollü olduğu belirtilen vatandaş bu sırada belediyenin önünde bulunan araçlarından birine de tekme attı. Bunun üzerine başkanlık makamında ki personelde alt tarafa inerek vatandaşı sakinleştirmek istediyse de etkili olamadılar. Bunun üzerine belediye personeli polisi arayarak durumu haberdar etti. Polisin gelmesi ile gözaltına alınan Gürkan K. Trabzon Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
Yaşanan bu olayın ardından bazı basın yayın organlarında ‘Başkan Gümrükçüoğlu’na bıçaklı saldırı’ biçiminde çıkan haberler ile ilgili Trabzon Belediyesi’nden bir açıklama yapıldı. Açıklamada “20.04.2013 tarihinde saat 20.30 sularında aşırı derecede alkollü bir şahıs Trabzon Belediyesi binası önünde vatandaşlarında bulunduğu bir ortamda yüksek sesle bağırmaya başladı. Bunun üzerine Zabıta ekipleri vatandaşların rahatsız olduğunu ifade ederek şahsın sessiz olmasını istedi. Sahıs daha sonra belediyenin önünde bulunan bir özel araca tekme attı. Ardından cebindeki bıçağı çıkartarak zabıta ve belediye personelisini tehdit etti. Belediyenin önünden ayrılan şahıs olay yerine gelen Polis ekipleri tarafından Belediye binasının 50 metre ilerisinde gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmüştür. Olay da Belediye Başkanı’nın tehdit edilmesi veya başkana bıçak çekilmesi gibi bir durum söz konusu değildir” denildi.
(İHA)