BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,97
ALTIN 2.325,34
HABER /  DÜNYA

ARTIK GALOŞ GİYERKEN EĞİLMEYECEĞİZ

Bursa’da bir firma ayakkabıya galoş giydiren makine üretti. <br/>Bursa’da Tr-Novatek şirketi tarafından üretilen galoş makinesi Unlu Mamülle...

Abone ol

Bursa’da bir firma ayakkabıya galoş giydiren makine üretti.
Bursa’da Tr-Novatek şirketi tarafından üretilen galoş makinesi Unlu Mamüller Teknolojileri, Pastane ve Fırın Ekipmanları Fuarı’nda (UNTEK2013) görücüye çıktı. Yüzde 100 yerli olan makine insana galoş giyinmenin kolaylıklarını sağlıyor. Makineyi 10 ayda yapan firma yetkilileri, vatandaşlara eğilmeden galoş giymenin kolaylıklarını sağladı. Makine bir rulo ile bin 500 ayakkabıya galoş giydirirken, elektrikli makine numarası 27’ten 45’e kadar olan ayakkabılara uyum sağlıyor. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği fuarda herkesin taleplerini tek tek dinleyen firma yetkilileri, vatandaşlara makine hakkında bilgiler veriyor.
Galoşun yaygın bir şekilde kullanıldığını ifade eden Tr-Novatek firması Şirket Müdürü Birol Şeninan, “Galoş günümüzde büyük kolaylıklar sağlıyor. Galoş giyinmenin zor olduğunu da biliyoruz. Fikri buradan ortaya çıkarttık ve galoş makinesini ürettik. 10 aylık bir süreçten sonra makineyi geliştirdik. Bu özellikte bir makine Türkiye’de yoktu, bunun üretilmesini sağladık. Makinenin insanlar tarafından alınmasını bekliyoruz. Bizde makineyi geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.
Makineyi 2 hafta önce bir başka fuarda görücüye çıkardıklarını belirten Tr-Novatek firması Satış Direktörü Kadir Durakan ise, “İki fuardan edindiğimiz görüşler bizi memnun etti. Vatandaşlar makineye yoğun ilgi gösteriyor. İnşallah güzel bir iş başarmışızdır” şeklinde konuştu.
(İHA)