BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

OSMANİYE’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda, Doğu ve Güneydoğu illerinden Batı illerine sevk edilmek istenen 166 kil...

Abone ol

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda, Doğu ve Güneydoğu illerinden Batı illerine sevk edilmek istenen 166 kilo uyuşturucu ele geçirildi. Olayla ilgili 9 kişi gözaltına alındı.
Alınan bilgiye göre, Doğu illerinden uyuşturucu maddenin pazarlanmak üzere Batı illerine sevk edilirken Osmaniye güzergahının kullanılacağı istihbaratını alan Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, tertibat aldı. Polis, uyuşturucu tacirlerinin sevkiyat için kullandığı araca bir da öncü araç tahsis ettiği, ayrıca araçlarda bayan bulundurarak aile görüntüsü verdiğini öğrendi. Şahısların ayrıca kiralık araç kullanarak şüphe çekmemeyi de amaçladığı belirlendi.
Elde edinilen bilgiler doğrultusunda, gerekli güvenlik tedbirleri alınarak yapılan operasyonda durdurulan araçlardan 1’i TIR toplam 6 araç ile bu araçlarda bulunan 9 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Şahıs ve araçlar üzerinde yapılan aramalarda toplam 166 kilo 100 gram uyuşturucu esrar maddesi ile bu amaçla kullanılan 5 adet araca el konuldu.
Olayla ilgili gözaltına alınan şahıslardan, ikisinin uyuşturucu ve hırsızlık suçundan arandığı ve diğer şahısların ise çeşitli birçok suçlardan suç kayıtlarının olduğu tespit edildi.
(İHA)