BIST 10.288
DOLAR 32,20
EURO 35,09
ALTIN 2.457,67
HABER /  GÜNCEL

Hıçkırıklar Erdoğan'ın yüreğinde

Türban sorunu AK Parti'nin adeta yumuşak karnı. Haldun Alagaş'ta partililere seslenen Başbakan Erdoğan türban konusunda duygusal bir konuşma yaptı.

Abone ol

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'İslam devleti' olmanın 'İslam ülkesi' olmakla karıştırılmaması gerektiğini vurgulayarak, herkesi bu konuda hassasiyete davet etti. Erdoğan ayrıca, başörtüsü üzerinden siyaset yapanların ağır faturalar ödediğini belirterek, AK Parti'nin başörtüsü üzerinden siyaset yapmadığını söyledi.

Haldun Alagaş Spor Salonu'nda düzenlenen "1. Bölge Teşkilat Toplantısı"nda konuşan Başbakan Erdoğan, "Bunlara saygı duymadıkça, millet de size saygı duymayacaktır. Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu Türkiye'de kimse milletin iradesi üzerinde irade sergilemeye kalkmasın. Eğer kalkarlarsa perişan olmaya mahkumdurlar. AK Parti bugün her geçen gün güçleniyor. Bunun nedeni beraber oluşumuzdur. Fildişi kulelerden değil, halkımızla beraber geleceği paylaşmamızdandır" dedi.

"Bu çatı bütün vatandaşları birarada toplama çatısıdır" diyen Başbakan Erdoğan, "Genciyle, yaşlısıyla, bak buradan bir kez daha açık ve net söylüyorum, başı örtülü, başı örtüsüz, kim olursa olsun bütün benim bayan kardeşlerim canımdır, ciğerimdir. Bu ülkede haksız yere ayrımcılık yapıldı. Ama biz asla ayrımcı değiliz. Bu çatı, bütün vatandaşlarımı bir arada toplama çatısıdır. Bunu böyle bilin. Çok değişik şeyler konuşabilirler. Şu anda biliyorum, bazı sıkıntıları yaşıyoruz. Bunu ben de yaşıyorum. Gönlümün derinliklerinde yatan hıçkırıklar var. Bunu da açıkça söylemek zorundayım. Fakat şunu bilmenizi istiyorum; her şey zamana gebe. Zira millet iradesi birçok şeyi halledecektir. Ama sabırlı olmaya mecburuz. Niçin? Bu toplumda gerilmeyi asla AK Parti yaratmayacaktır. Varsın olsun, birileri yaratsın. Onların cevabını birileri veriyor ve verecektir. Ama bu oyuna asla benim kardeşlerim gelmeyecektir ve gelmemelidir" dedi. 

Bazı marjinal grupların yıllarca başörtüsü üzerinden siyaset yaptığını, bu nedenle Türkiye'nin ağır faturalar ödediğini ifade eden Erdoğan, "AK Parti başörtüsü üzerinden siyaset yapmadı. Bu olay konuşulmaz, bu olay yaşanır. Biz felsefemizi insanları tüm inançlarını yaşama noktasında olduğu gibi yaşamaya kabul etmeye mecbur olduğumuzu anlatıyorum" dedi.

Türkiye'nin yüzde 99'u Müslüman olan bir Müslüman ülkesi olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
"Şunu unutmayalım, gerçekleri birbirine hiçbir zaman karıştırmayalım. İslam devleti olmak başka bir şey, İslam ülkesi olmak başka bir şey. Bunu çok iyi kavramalıyız. Teşkilatımızdakileri bu hassasiyete davet ediyorum. Ülkemde kim olursa olsun hepsi aynı güvence altında olmalıdır, olacaktır. Bu zaten güçlü devlet olmanın işaretidir. Her yerde bir şey söylüyorum; inancına güvenen inanç hürriyetinden korkmaz. Olay bu kadar basit."