BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.418,15
HABER /  GÜNCEL

Günaydın Öcalan!

Osman Öcalan, elinde silah yıllarca kan döktü. Ağabeyi Apo’yla birlikte, elini bebek kanına bile buladı. Ancak baba olup, oğlunu kucağına alınca, vicdanı ile hesaplaştı

Abone ol

PKK’dan ayrıldıktan sonra Kürdistan Yurtsever Partisi’ni kuran Osman Öcalan ile kendisiyle örgütten kaçarak evlenen İranlı Keve’nin, 1.5 ay önce bebek sahibi olduğu ortaya çıktı.

Yıllarca, kundaktaki bebeklerin bile öldürüldüğü kanlı eylemlerin içinde yer alan Osman Öcalan, ‘Daha önce baba olsaydım, siyasette ve savaşta insani yaklaşımım daha güçlü olurdu’ dedi. Milliyet Gazetesi’nde dün Namık Durukan imzasıyla yayımlanan röportaja göre, çift Kuzey Irak’ta dünyaya gelen oğullarına Fırat adını verdi. Osman Öcalan kendisiyle Irak’ta röportaj yapan Durukan’a şunları söyledi:

‘Çocuk sahibi olmak güzeldir. Her şeyden önce siyaset yapan bir insan için, duygusal boyutunda yeterlilik kazanmasını getiriyor. Bana göre çocuk sahibi olmayan bir siyasetçi, insan yaşamını düzeltecek politikalar üretmede ciddi yetersizlikler içine girer. Savaşı yöneten kurmay ekip ve önderlik (Abdullah Öcalan’i kastediyor) çocuk sevgisini tadamadı.

Bu nedenle ister savaş, ister siyaset olsun, Kürtlerin mücadelesi hep bir eksikliği içerdi. Yeni baba oldum, bu nedenle ruhsal dünyamı yeniden düzenliyorum. Daha önce baba olsaydım, siyasette ve savaşta insani yaklaşımım daha güçlü olurdu. Çocukla ilgileniyorum. Annesine her bakımdan yardımcı oluyorum. Ağlarken avutmak, uyuması için beşiğini sallamak... En sevdiğim şey, banyosunu yaptırmak ve kollarımda uyutmak, o uyumadan uyumamaktır.’

‘Avradı alıp kaçtı’ demişti

İMRALI’da ömür boyu hapis cezasını çeken yasadışı PKK örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan, avukatları ve kardeşi Mehmet Öcalan ile 17 Mart 2004’te İmralı’daki hücresinde görüşürken şöyle demişti: ‘’Ferhat (Osman Öcalan) avradı alıp kaçtı.’ Öcalan’ın bu sözleri PKK’ya yakın internet sitelerinde yayımlanmıştı. Osman Öcalan’ın militanların tüm yaşamlarını örgüte ve mücadeleye adamasının gerekmediği, örgütteki evlenme yasağının kaldırılması gerektiği yolunda sözleri ise 19 Aralık 2003’te MED TV’deki programda yayımlanmıştı.

Onların da babası vardı

Önceki yıllarda baba olsaydı, insani yönünün daha güçlü olacağını söyleyen Osman Öcalan, yıllarca elinde silah dağlarda gezdi. Sayısız kanlı eylem gerçekleştiren yasadışı PKK’nın yönetici kadrosunda bulundu, sorumluluk taşıdı, ölüm emri verdi. Şimdi, yani 46’sında baba oldu; beşik sallıyor.

Ama PKK’nın acımasızca katlettiği bebek görüntüleri hafızalarda taptaze duruyor. İşte onlardan biri ve belki de en iç acıtanı: Hürriyet’in simgeleştirdiği bu kundakta katledilmiş bebek fotoğrafı. Siirt’in Baykan İlçesi Derince Mezrası’na 1998 yılı kasım ayında düzenlenen baskında, hain bir PKK kurşununa hedef olup cansız yatan bu bebeğin de hiç kuşkusuz, beşiğini sallayan bir babası, bir annesi vardı. Altında bir başka Güneydoğu fotoğrafı. Dizi dizi çocuk cesetleri. Osman Öcalan ‘En sevdiğim şey, banyosunu yaptırmak, kollarımda uyutmak’ diyor. Ya bu yavruları yıkamaya, okşamaya, öpmeye doyamamış acılı analar babalar?

Kaynak: www.hurriyetim.com.tr