BIST 8.730
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.234,21
HABER /  GÜNCEL

Beyoğlu'nda kıyasıya yarış oldu! İşte son durum...

BEYOĞLU ilçesinde seçimi kim kazandı sorusunun yanıtı ortaya çıktı. Resmi olmayan sonuçlara göre Beyoğlu'nda Haydar Ali Yıldız yüzde 50.05 ile seçimi kazandı.

Abone ol

İstanbul'da en merak edilen ilçelerin başında gelen Beyoğlu'nda bir süre yarış başa baş gitti. AK Parti adayı Haydar Ali Yıldız ile CHP'li Alper Taş'ın yarıştığı Beyoğlu'nda sandıklar açıldıkça heyecan da arttı.

Resmi olmayan sonuçlara göre Beyoğlu'nda Haydar Ali Yıldız yüzde 50.05 ile seçimi kazandı.

İstanbul ve Beyoğlu ilçesi 2019 seçim sonuçları - tıklayın

Beyoğlu 2014 seçim sonuçları nasıldı? : Peki geçen seçimde Beyoğlu Belediye Başkanlığı seçimini kim kazanmıştı? 2014 yerel seçimlerinde Beyoğlu Belediyesi için yaşanan seçim yarışı sonrasında sonuçlar şöyle olmuştu:

Beyoğlu
Toplam Sandık Sayısı: 574
Açılan Sandık Sayısı: 555

AK Parti: %47.66
CHP: %35.76
HDP: %7.04

İstanbul seçim sonuçları : İstanbul’da siyasi partilerin adaylarının yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 24 bağımsız aday yarıştı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları şöyle:
AK Parti + MHP Cumhur ittifakı- Binali Yıldırım
CHP + İYİ Parti Millet İttifakı- Ekrem İmamoğlu
Saadet Partisi: Necdet Gökçınar
Vatan Partisi - M. İlker Yücel
DSP: Muammer Aydın
BTP: Selim Kotil
TKP: Zehra Güner

2019 yerel seçimleri
Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için 31 Mart Pazar günü sandığa gitti. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, 28 milyon 929 bin 732'si kadın, 28 milyon 128 bin 904'ü erkek toplam 57 milyon 58 bin 636 seçmen, 194 bin 390 sandıkta oy kullandı. 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı uyarınca, Adalet ve Kalkınma Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Halkların Demokratik Partisi, İYİ Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi, Türkiye Komünist Partisi ve Vatan Partisi seçime katıldı. 

Büyükşehirler

Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van'daki seçmenler, "büyükşehir belediye başkanı", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy kullandı. 

Büyükşehir olmayan illerde ise "il genel meclisi üyeliği", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ve "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verildi. Köylerde ise "il genel meclisi üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar meclisi" için oy atıldı.

Büyükşehir belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "beyaz", il genel meclisi üyeliklerine ilişkin pusula "turuncu", belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "mavi", belediye meclisi üyeliğine ilişkin oy pusulası ise "sarı" renkli oldu. Oy pusulaları tek zarfa konuldu.