BIST 9.080
DOLAR 32,46
EURO 35,09
ALTIN 2.324,05
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Yerel seçimde İstanbul sonuçları nefesleri kesti! Fark kapandı işte son durum

31 Mart yerel seçimlerinde sonucu en çok merak edilen yarış İstanbul'da yaşandı. Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım ile Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu arasında yaşanan kıyasıya rekabet, sandıkların tamamına yakını açılmışken ve oransal fark yüzde 1'in altında seyrederken duraksadı. Bu duraksamanın ardından AK Parti adına Binali Yıldırım ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, CHP adına ise Ekrem İmamoğlu 'seçimi kazandık' açıklaması yaptı.

Abone ol

Anadolu Ajansı'nın gecenin ilerleyen saatlerinde veri akışını kesmesiyle birlikte herkes İstanbul'u kimin kazandığı sorusunu sormaya başladı.

Binali Yıldırım teşekkür etti

Siyasi partilerin kurmaylarından peş peşe açıklamalar gelirken Binali Yıldırım seçimi kendisinin kazandığını ifade eden bir konuşma yaparak, "İstanbul'da seçimi kazandık. Bu süreçte İstanbul halkının bize verdiği yetki için çok teşekkür ediyorum." dedi.

İmamoğlu tepki gösterdi

Ekrem İmamoğlu ise kesin sonuçlar açıklanmadan önce böyle bir açıklamada bulunduğu için rakibine tepki gösterdi. Ekrem İmamoğlu, YSK'yı göreve davet etti ve "Tarihi bir görevdir tek bir oyun dahi vebali üzerinizedir. Tüm oyların kayda girilmesini sağlamanız gerekmektedir. Ben kimsenin hakkını yemem, hakkımı da yedirtmem'' dedi. 

'İstanbul'u kazandık' açıklaması yaptı

Uzun süren bekleyişin ardından Anadolu Ajansı tarafından yeni bir veri akışı gerçekleşmeyince Ekrem İmamoğlu ilerleyen saatlerde bir kez daha kameraların karşısına geçerek "Bizim oyumuz 4 milyon 155 bin 966 rakibimin oyu 4 milyon 126 bin 558'dir. Aradaki farkın kapanma ihtimali şu ana göre kalmamıştır. Şu an itibarıyla İstanbul'u kazandığımız ortadır" ifadelerini kullandı.

AK Parti İstanbul İl Başkanı: Seçimi biz kazandık

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak sabahın ilk ışıklarına yakın saatlerde seçim sonuçlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Şenocak, "Bizim yapmış olduğumuz veri girişiyle 3 bin 870 oy farkıyla İstanbul'da seçimi kazandık" dedi.

Şenocak, "290 binin üzerinde geçersiz oy var. Geçersiz oy oranlarının büyük bölümü bizim önde olduğumuz ilçelerde. Bizim yapmış olduğumuz veri girişiyle 3 bin 870 oy farkıyla İstanbul'da seçimi kazandık" açıklamasını yaptı.

En son veriler ne diyor?

1 Nisan Pazartesi sabahı itibariyle mevcut verilere göre İstanbul'da
AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, 4 milyon 111 bin 219 oy alırken CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'na 4 milyon 106 bin 776 oy çıktı. Yıldırım, oyların yüzde 48,71'ini, İmamoğlu ise yüzde 48,65'ini aldı. İstanbul için kesin sonuçların geçersiz oylara ilişkin yapılacak itirazların ardından netleşmesi bekleniyor.

İşte son tablo:

İSTANBUL CANLI SEÇİM SONUÇLARI  - TIKLA

2014 yılı yerel seçim sonuçları : İstanbul'un 2014 yılındaki yerel seçiminin galibi AK Parti olmuştu. Kadir Topbaş, CHP'den rakibi olan Mustafa Sarıgül'e fark atmıştı. AK Parti İstanbul'da 39 ilçenin 25'ini kazanırken, CHP de 24 ilçede ipi göğüsledi. Büyük bir çekişmeye sahne olan Beyoğlu'nda ise yüzü gülen taraf AK Parti oldu. AK Parti adayı Ahmet Misbah Demircan yüzde 47.66 oy oranına ulaşırken, Aylin Kotil'in oy oranı ise yüzde 35.76'da kaldı. AK Parti'nin kalesi olan ve aynı zamanda Başbakan Erdoğan'ın evinin de bulunduğu Üsküdar'da da kıyasıya yarış vardı. AK Parti adayı Hilmi Türkmen yüzde 45.74 oy oranına ulaşırken, CHP adayı İhsan Özkes yüzde 2.40 oy oranı farkıyla seçimi kaybetti.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
İstanbul ilçe ilçe seçim sonuçları 31 Mart yerel seçimler
Foto Galeri İstanbul ilçe ilçe seçim sonuçları 31 Mart yerel seçimler Galeriye Gözat