BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,87
ALTIN 2.440,71
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim sonuçlarıyla ilgili ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan 31 Mart yerel seçimlerine dair son dakika açıklamalar geldi: Erdoğan, "Beka meselesini milletimiz çok iyi anladı. Her kazanç ve her kayıp milletimizin takdiridir" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, saat 22.10'da İstanbul'da kameraların önüne çıktı. Erdoğan 31 Mart seçimlerine ilişkin yaptığı açıklamada "Beka meselesini milletimiz çok iyi anladı" dedi. 

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Türkiye 31 Mart seçimlerini demokratik bir olgunluk içinde tamamlamıştır. Milletimiz bir kez daha iradesini yüksek bir katılım oranıyla sandığa yansıtmıştır. Seçim sonuçlarının ülkemize, milletimize, şehirlerimize, mahallelerimize hayırlı olmasını Allah’tan diliyorum.

Birazdan Ankara'ya gidip balkon konuşması yapacağım

recep tayyip erdoğan

-Artık yavaş yavaş şekillenmeye başlayan sonuçlara göre; büyükşehir, il, ilçe tüm belediye başkanlarımız belediye meclis üyelerimiz, il genel meclis üyelerimiz ve bu arada da mahalle ve köylerimizde göreve gelen muhtarlarımız görevlerini üstlenecekler. Hepsini tebrik ediyorum.Biraz sonra Ankara’ya hareket edeceğim. Genel merkezimizde balkon konuşmamızı yaparak seçim sonuçlarını Ankara’da değerlendireceğim.

Seçimden yine açık ara birinci çıktık

Sonuçlar göstermektedir ki, bu seçimlerden AK Parti olarak tıpkı 3 Kasım 2002 seçimlerinden bu yana yine açık ara birinci parti olarak çıktık. Cumhur ittifakındaki ortağımız MHP ile birlikte ittifaklar bazında da birinci olduk.

AK Parti ve Cumhur İtttifakı açısından kazanılan ve kaybedilen belediye başkanlıkları elbette olmuştur. Milletimizin takdiridir. Kabullenilmesi gereken bir gerektir.

Kazandığımız yerlerde milletimizin gönlüne girdiğimizi, kaybettiğimiz yerlerde de yeteri kadar başarılı olamadığımızı kabul edecek ve buna göre hareket tarzımızı belirleyeceğiz.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
AK Parti'nin kaybettiği iller 31 Mart Yerel Seçimleri
Foto Galeri AK Parti'nin kaybettiği iller 31 Mart Yerel Seçimleri Galeriye Gözat