BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Beyoğluna yat limanı önerisi

Haliç'te yelken yarışları vardı. Halk sahillere koştu. İlk defa yapılan yarışlarda dereceye giren takımlar şöyle:

Abone ol

Yarışlara Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli, Spor AŞ. Genel Müdürü Ayhan Bölükbaşı, Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Fikret Sivri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Tülin Ersöz, Yelken Federasyonu Başkanı Nazlı İmre, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahemt Misbah Demircan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yarışın ilk günü 26 Mayıs Cumartesi günü start öncesi konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Haliç’teki sahilin yelkenle birlikte yeni bir heyecana kavuşacağını söyledi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu ve Haliç’in turizm dokusuna yelken gibi deniz aktivitesini monte etmek istediklerini belirterek, ’’Beyoğlu’nda Hasköy ve Halıcıoğlu’nda deniz sporları konusunda geniş bir potansiyel var. Buradaki gençlerin spora ilgisi var, ancak deniz sporlarına fazla ilgi göstermiyorlar. Beyoğlu turizm ve kültürün merkezi ise burada bir yat limanı da olmalı’’ diye konuştu.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, yapılan bu yarışlar Beyoğlu’nda yei bir sporunda başlamasına vesile oldu, biz Beyoğlu Belediyesi Olarak Yelken Kulübü kayıtları başlattık, şimdiye kadar yaklaşıl 40 sporu kayıt yaptırdı. Bu sayede önümüzdeki yıl burada yapılacak Yelken Yarışlarına bizde katılacağız, aynı zamanda da Türkiye’nin değişik illerinde yapılan yarışlara da katılacağız” dedi.

Yelken Federasyonu Başkanı Nazlı İmre ise Haliç’in resim olarak güzel görüntü vereceğini ifade ederek, ’’Haliç’in kıyısında ve arkasında güzel görüntü var. Yelken de bu resmin içinde olacak. Bu yıl organizasyon biraz küçük kaldı. 20 kulüpten 20 erkek ve 20 bayan sporcu katılacak. İstanbul dışından 13 takım organizasyonda yer alacak. Bitlis, İskenderun ve Samsun gibi yerlerden de sporcular yarışacak’’ dedi. Yarışlarda farklı bir format uygulayacaklarını kaydeden İmre, ’’Daha önce sporcu puan alarak dereceye giriyordu. Bu yarışlarda sporcunun aldığı puanlar sonrası kulübüne ödül verilecek. Ayrıca klasik rotadan farklı bir yol izlenecek. Yelkenler 6 şamandıradan ve kıyılara yakın yerlerden geçecek. Bu da ilk olacak. Organizasyonla Haliç ve çevresini yelken sporlarına hazırlamak ve bu konudaki ön yargıları kırmak istiyoruz’’ diye konuştu.

Konuşmaların ardından teknelerini Haliçe indiren sporcular Beyoğlu Belediye Başkanının start vermesiyle yarışa başladılar. İki gün süren yarışların sonunda kazanan sporcular açıklanırken, tüm katılımcılara da madalya taktim edildi.

Beyoğlu Belediye Başkanlığı ve Yelken Fedarasyonu tarafından organize edilen ve Haliç’te ilk defa yapılan “Haliç Yelken Şenlikler” inde dereceye giren takımlar ve sporcular ise şöyle oldu;

5.Çeşme Yelken Kulübü’nü Bora Olcay ve Merve Balcı.
4.Galatasaray Yelken Kulübü Tamer Emre Hasbay ve Dilara Maral.
3.Fenerbahçe Yelken Kulübü Mete Sayın ve Selin Başeğmez
2.Marmara Yelken Kulübü Kaan Tuna ve Sırma Karaca.
1.Gemlik Yelken Kulübü Tuğba Öksüz ve Murat Samsun