BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

13 AK Partiye uğur getirir mi?

Uğursuzluk getirdiğine inanılan 13 sayısı AK Parti'de tartışma konusu oldu. Milletvekilleri bakın ne dedi..?

Abone ol

Uğursuzluk getirdiğine inanılan ve asansör ile bazı uçak koltuklarında kullanılmayan 13 sayısı, 22 Temmuz genel seçimlerindeki oy pusulasında 13. sırada yer alacak AKP'de tartışma konusu oldu. AKP yöneticileri ve milletvekilleri, böyle bir batıl inaçlarının olmadıklarını belirterek, "13 bize uğurlu gelecek. Vatandaş sıramıza bakmadan ampule oyunu kullanacak. Hangi sıra olursa olsun bizim için farketmez" dedi.

AK Parti'lilerin görüşleri şöyle:

Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat: Batıl inançlarımız yok. Oy pusulasında amblem önemli olacağı için sıranın farkı olmaz. Türkiye’de artık okuma yazma var. Esas olan amblemdir.

Çanakkale Milletvekili İbrahim Köşdere: Batıl inançlara inanmıyoruz. Hangi sıra olursa olsun halk AKP’yi arayacak ve bulacak. 13 bize uğurlu gelecek. Hangi sırada olursa olsun halk bizi bulur.

Diyarbakır Milletvekili Aziz Akgül: Halk bizi her yerde bulur ve oyunu verir.
Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan: 13’ün bir suçu mu var? AKP’nin adı nereye yazılırsa bu uğur getirir. Hiç kimse merak etmesin.

Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan: Millet AKP’nin amblemini tanıyor, arayıp bulacak. Türkiye’nin aydınlığı için, aydınlığın ve çağdaşlığın sembolü olan ampule mührünü basacak.

Ankara Milletvekili Eyüp Sanay: AKP bunu uğursuz saymaz. Bütün rakamlar aynı değerdedir. 13 rakamı 13’tür.