BIST 10.047
DOLAR 32,38
EURO 34,68
ALTIN 2.400,03
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Beyoğlu yabancı öğrencileri ağırlıyor

Beyoğlu Belediyesi,‘Streetistanbul’ projesi kapsamında yabancı öğrencileri ağırlıyor.

Abone ol

Beyoğlu Belediyesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile birlikte düzenlediği ‘Streetistanbul’ projesi kapsamında yabancı öğrencileri ağırlıyor. Almanya ve Hollanda’dan gelen mimarlık bölümü öğrencileri, 15 gün boyunca Beyoğlu’nu gezerek, tüm güzellikleri ve tarihin canlı dokusunu birebir yaşayacak. 50 öğrenci, proje kapsamında Galipdede Caddesi, Kazancı Yokuşu ve Sıraselviler’i inceleyecek.


Beyoğlu Belediyesi desteğiyle Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Hayat Boyu Öğrenme – Erasmus Programı çerçevesinde Almanya ve Hollanda’dan gelen üniversite öğrencileri 15 gün boyunca Beyoğlu’nu tanıyacak. Mimarlık ve şehircilik okuyan 50 öğrenci, ‘Streetistanbul’ projesi çerçevesinde Galipdede Caddesi, Kazancı Yokuşu ve Sıraselviler’i inceleyerek sokak kavramına geleneksel ve modern bir yaklaşım getirecek. Workshop ve seminer programlarına da katılacak olan öğrencilerin ortaya çıkaracakları farklı projeleri ise Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde sergilenecek.


BEYOĞLU KÜLTÜRÜN, SANATIN VE TARİHİN KALBİ

Streetistanbul projesi kapsamında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu’nda düzenlenen panelde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Beyoğlu, kültürün, sanatın ve tarihin kalbi. Dostluğun, farklılıkların, renkliliğin ve uyumunun merkezi. Tiyatronun, sinemanın, resmin ve müziğin sahnesi. Kültürün ve kültürler arası diyalogun simgesi. Almanya ve Hollanda’dan genç üniversiteler, Streetistanbul projesi kapsamında, Beyoğlu sokaklarını inceleyecek. Farklılıkları görmek ve yaşamak için en doğru yer Beyoğlu” dedi.


Beyoğlu sokaklarından günde 3 milyon insanın geçtiğini hatırlatan Başkan Demircan, “Burada büyük bir hareket var. Geçen herkes burada kendinden bir iz bırakıyor, bir renk katıyor. Beyoğlu, sokaklarından geçen her insanla, biraz daha güzelleşiyor, zenginleşiyor. Biz Beyoğlu Belediyesi olarak, bu ruhun bu sokakların bekçisiyiz. İstanbul’da geçmişle geleceğin en güzel buluşması Beyoğlu sokaklarında yaşanıyor. Bu proje için üniversite öğrencileri en doğru yerde. Streetistanbul projesinin meyvelerini heyecanla bekliyorum” diye konuştu.