BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Beyoğlu Sahaf Festivali 17 Eylül'de başlıyor

Beyoğlu Belediyesi’nce bu sene dokuzuncusu düzenlenen “Beyoğlu Sahaf Festivali” 17 Eylül 2015 tarihinde Tepebaşı’nda kapılarını açıyor.

Abone ol

Beyoğlu Sahaf Festivali için gerisayım başladı. 17 Eylül-11 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek festivalde onlarca sahaf, on binlerce kitap 24 gün boyunca 10.00-23.00 saatleri arasında Tepebaşı’nda okurla buluşacak.

Festivalde bu yıl yabancı sahaflar da yer alacak. İstanbul ve Türkiye'nin değişik illerinden 70’e yakın sahafın katılacağı festivalde asırlık kitaplar, tarihe tanıklık eden dergiler, eskiye ait yazılar, eski fotoğraflar, film, tiyatro afişleri, nadide levhalar, mektuplar, kartpostallar ve özel koleksiyonlar, stantlardaki yerini alacak.

GELİRİ YOKSUL ÖĞRENCİLERE

Festivalin açılışında gerçekleştirilecek olan mezattan elde edilecek gelir bu yıl da maddi durumu yetersiz öğrencilere bağışlanacak. Mezada çıkacak eserler arasında Halil Murad, Tarihü’l-Muradî (Tarih-i Ciberti Tercümesi), Tıbb-ı Nebevi, Hüseyin Remzi Miralay, Sultan III. Selim’in karakalem portresi öne çıkıyor.