BIST 10.285
DOLAR 32,28
EURO 34,83
ALTIN 2.412,06
HABER /  GÜNCEL

Beylikdüzü'nün kulakları çekildi

Beylikdüzü'nde 2 gün süren işitme kaybı taramasında 130 kişiye bakıldı. İşitme kaybı olanlara ücretsiz cihaz temininin yapıldığı taramalara ilgi ve katılım yoğundu

Abone ol

Büyükçekmece Belediyesi Sağlık Müdürlüğü tarafından Bizimkent Yönetim Binası içinde açılan sağlık ünitesinde; 2 gün süren (odio) işitme kaybı taraması sonucunda 130 kişiye bakıldı. İşitme kaybı tespit edilen kişilere, ücretsiz cihaz temininin yapıldığı taramalara ilgi ve katılım yoğun oldu.

Halkın yoğun isteği üzerine Bizimkent Sağlık Ünitesi’nde üç gün süreli (Osteoporoz) kemik erimesi taraması gerçekleştirildi. Sağlık Ünitesi Koordinatörü Metin Vakıflı; Barış Mahallesi, İhlas Marmara 2. Kısım ve Kavaklı Mahallesi’nde de osteoporoz taramaları başlatacaklarını belirterek; “Halk arasında “Kemik erimesi” diye tabir edilen ‘Osteoporoz, iskelet yapısının zayıfladığı, bozulduğu ilerleyici bir durumdur. Kemik kütlesi azalır ve kemik yapısı bozulur. Dolayısıyla kemiklerin kırılması kolaylaşır. Hastalık ağrı yapmadan yıllarca sinsice ilerleyebilir, bu sırada kemik yapısındaki bozulma devam eder ve bir gün aniden hasta kendi durumundan bir kırık sahibi olduktan sonra haberdar olabilir. Bu nedenle kırık oluşumu beklenmeden tanınıp önlem alınması ve tedavi edilmesi gerekli bir durumdur” diye konuştu.

www.akistanbul.com