BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Beykoz Çayırı'nda 10 bin kişilik iftar

Beykoz Belediyesi’nin Tarihi Beykoz Çayırı’nda düzenlediği iftara 10 bin kişi katıldı. Yer sofrasında yapılan iftar piknik tadında gerçekleştirildi.

Abone ol

Beykoz Belediyesi tarafından ilk defa düzenlenen “Yer Sofrasında İftar” programına 10 bin kişi katıldı. Tarihi Beykoz Çayırı’ndaki iftara Beykozlular çocuklarıyla birlikte katılarak farklı bir akşam yaşadı.

İBB Mehteran ekibinin Tarihi On Çeşmeler’de ve Beykoz Çayırı’ndaki gösterisiyle başlayan programa Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün ve Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Özlem Türköne, siyasi partilerin temsilcileri, muhtarlar ve meclis üyeleri de katıldı. Vatandaşlar iftar saatine yakın yer sofralarında yerlerini alırken renkli görüntüler oluşturdular. Görevliler aksama yaşanmaması için yoğun gayret gösterirken, Başkan Çelikbilek de yemek paketlerini kontrol ederek dağıtım yaptı.

Geçen yıl çadır kurmayıp sokak iftarları başlatarak birçok belediyeye de örnek olan Beykoz Belediyesi, her akşam bir mahallede bin kişiye iftar veriyor. Tarihi Beykoz Çayırı’nda ise düzenlediği iftara tüm mahallelerden katılım gerçekleşti. Çorba, pirinç pilavı, tas kebabı, iftariyelik, kadayıf tatlısı, su ve meyve suyundan oluşan yemek paketlerinin düzenli bir şekilde dağıtılması vatandaşlar tarafından olumlu karşılandı.

Vatandaşlarla tek tek sohbet eden Başkan Çelikbilek, iftarı Türkiye’nin her bölgesinden bulunan yöre dernekleri ile birlikte gerçekleştirdiğini ve Anadolu kültürünün en güzel örneğinin sergilendiğini belirterek, “İlçemiz kendi tarihinde bir ilki yaşıyor. Tarihi çayırda aynı anda binlerce vatandaş ilk defa birlikte iftar yapıyor. Herkes bu ortak heyecanı ve ortamı paylaşmak için çocukları ve komşularıyla birlikte çayıra akın etti. En küçük bir aksama olmadan on bin kişinin kardeşçe, dostça aynı sofrayı paylaşmasından büyük mutluluk duydum. Kimi suyunu kimi ekmeğini paylaştı. Çocuklar çayırda oldukça rahat, keyifli oyunlar oynadılar. Bu tablo bizi oldukça memnun etti.” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Program, Yenikapı Mevlevileri Sema Gösterisi ve Sami Savni Özer’in konseriyle sona erdi.