BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Beyaz Saray'dan sınırlama

Beyaz Saray yabancı devlet başkanlarının Başkan Bush'u ziyaretini takip edecek gazeteci sayısına sınırlama getirdi. Buna göre Erdoğan'ı 25 gazeteci takip edebilecek.

Abone ol

Beyaz Saray, yabancı devlet başkanlarının Başkan Bush'u ziyareti sırasında Beyaz Saray'a girecek gazeteci sayısına sınırlama getirdi. Başbakan Erdoğan ile Başkan Bush'un 8 Haziran'da yapacağı görüşmeyi 25 Türk gazeteci takip edebilecek.

Yabancı devlet başkanlarının Beyaz Saray'daki görüşmeleri sırasında görüşmeyi takip edecek gazeteci sayısına sınırlama getirildi.

Yeni kurallara göre bu tür ziyaretlerde Beyaz Saray'a 25 gazeteci girebilecek. Bunlardan 13'ü görüşmeyi takip edebilecek. Diğer 12 gazeteci ise sadece bahçedeki basın toplantısına katılabilecek. ABD medyası ve uluslararası haber ajansları adına Beyaz Saray'da sürekli görev yapan gazeteciler bu sınırlamanın dışında.

Başbakan Erdoğan'ın geçtiğimiz yıl Beyaz Saray'a yaptığı ziyareti yaklaşık 100 gazeteci takip etmişti. Bu yıl Başbakan'ın beraberinde görüşmeyi takip edecek isimleri bizzat Başbakan'ın belirlemesi bekleniyor.

ABD'de gazetecilere getirilen sınırlamanın kapsamı Beyaz Saray ile de sınırlı değil. TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Dennis Hastert ile yaptığı görüşme ve Arınç onuruna verilen resepsiyona da basın mensupları alınmadı.

Kaynak: www.superpoligon.com