BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Besniye rehberlik merkezi

Besni'de okullarda rehberlik ve psikolojik danışma hizmeti verecek olan merkez törenle açıldı.

Abone ol

Adıyaman'ın Besni İlçesi'nde okullarda rehberlik ve psikolojik danışma hizmeti verecek olan Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) açıldı.

Besni İlçesi'ne açılan Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Besni İlçesi ile birlikte Gölbaşı ve Tut ilçelerindeki rehberlik ve özel eğitim çalışmasının koordinasyonunu sağlayacak.

Besni Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nin açılmasının özellikle öğrenciler açısından çok önemli olduğunu belirterek, "Besni İlköğretim Okulu eski binasının bir bölümünde açılan Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Gölbaşı ve Tut ilçelerine de hizmet verecektir. İlçemizde öğrenim gören problemli öğrencilerin problemlerini çözmeyi amaçlıyoruz. OKS ve ÖSS'ye hazırlanma yöntemleri, öğrencilerin yaşadığı kişisel problemler konularında faydalı çalışmalar yapacağız. Ayrıca Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde rehber öğretmen, psikolog, eğitim programcısı, özel eğitim öğretmeni, zihinsel engelliler öğretmeni, özel eğitim sınıf öğretmeni, çocuk gelişimi ve eğitimcisi, sosyal çalışmacı, memur, hizmetli kadroları en kısa sürede görev yapacak" dedi