BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Beşir Atalay Sessiz Devrim'i anlattı!

Beşir Atalay, 12 yıllık AK Parti iktidarının Sessiz Devrim adlı kitapla anlatacaklarını söyledi.

Abone ol
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, demokratikleşme paketi ile ilgili konuştu, pakette çeşitli sürprizlerin bulunduğunu söyledi. Atalay, paketle demokratikleşme adına çok önemli adımlar atılacağını ifade ederken AK Parti'nin 12 yıllık iktidarını anlatmak için "Sessiz Devrim" adlı bir kitap basacaklarını söyledi.

Atalay, partisinin Kırıkkale İl Başkanlığı tarafından Kırıkkale Kültür Merkezi’nde düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, 30 Eylül’de Bakanlar Kurulunun yapılacağını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın uzun süredir gündemde olan, şu anda çalışmalarını olgunlaştırma safhasında bulunan önemli bir demokratikleşme paketini açıklayacağını söyledi. Paketle ilgili son düzeltmelerin yapıldığını ifade eden Atalay, şöyle konuştu:
 
"Bugüne kadar doğrusu 11 yılımızda, bir defada açıkladığımız en kapsamlı paket. Bütün kesimleri ilgilendiren çok değişik sorunları çözen bir paket. Genel değerlendirmesi ise biz Türkiye’yi normalleştirmeye devam ediyoruz. Bizim bu çalışmamız da ilk günden başlayıp, devam ettiğimiz Türkiye’yi normalleştirme çalışmamızın bir yeni safhası. Türkiye’yi ilk aldığımız günü hatırlayın, 2002’nin 3 Kasım’ını ve ilk hükümetinin gündemini. Türkiye’nin 3’te birinde olağanüstü hal vardı, terör yoğun, pek çok kesimde yasaklar, üniversiteli kız kardeşlerimiz, üniversite kapısında bekliyor, Türkiye’nin her tarafı ekonomik krizden kavrulmuş, siyasetin vesayeti altında yürüdüğü bir dönem.”
 
SESSİZ DEVRİM'İ ANLATTI
 
“Sessiz Devrim” isimli bir kitap çalışması yaptırdığını anlatan Atalay, kitapta 2002’den 2012 yılının sonuna kadar Türkiye’deki demokratikleşme adımları olarak neler yapıldığının anlatıldığını bildirdi.
 
Atalay, anayasa, yasa değişiklikleri, diğer alt mevzuat veya idari tasarruflar, bunun hepsinin tam bir envanterinin bu kitapta bulunduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Kronoloji ile 2002’den başlıyor ve yıl yıl koca bir kitap oluyor. Şimdi bunların birçoğu unutuldu, buna biz 'Sessiz Devrim' dedik. Sessiz Devrim ismini koymamızın sebebi, değişik yerlerde, geçen yıllarda halk hareketli oldu, devrimler oldu, aslında Türkiye’de yaptığımız değişim o kadar köklü, devrim çapında ama bunları demokrasinin kendi standartları ve kuralları içinde yaptık. Tamamen demokrasi ile seçimlerle geldik ve ikna ederek, uygun stratejiler uygulayarak bu değişimi yaptık.
 
Hamd olsun bugün Türkiye daha özgür, zengin, itibarla ve daha güçlü. İşte bu demokratikleşme adımlarının bir yenisini, bunun içeriğini hiç bilmiyorum çünkü orada çok şey var, 'En kapsamlısı' dedim, Başbakanımızın hakkını ihlal etmek istemem, o açıklayacak. Çünkü bunları, basında çok şey çıksa da orada çok sürprizler var. İnsanları şaşırtacak, ezberleri bozacak çok şey var orada ve Türkiye’nin gerçekten demokratikleşme adına attığı en önemli adımlar olacak."