BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Beşiktaş'tan Fi-Yapı açıklaması

Beşiktaş, Fi-Yapı'nın, BJK İnönü Stadı isim sponsorluğu sözleşmesini feshedilmesiyle ilgili açıklamada bulundu.

Abone ol

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş., Fi-Yapı'nın, BJK İnönü Stadı isim sponsorluğu sözleşmesini feshedilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Beşiktaş Kulübü'nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, bazı yayın organlarında, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin aykırı davranması iddiasıyla sponsorluk sözleşmenin feshedildiğine ve 2011-2012 sezonu için ödenmesi gereken sözleşme ve reklam bedelinin ödenmeyeceğine ilişkin ihtarname keşide edildiğine yönelik Fi-Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. kaynaklı haber ve demeçlerin yer aldığı belirtilerek, şöyle denildi: ''Öncelikle belirtmek isteriz ki, şirketimize ulaşmış herhangi bir ihtarname bulunmamaktadır. Ancak çeşitli gazetelerin internet sitelerinde ve haber ajanslarında yer alan, şirketimizin sözleşmedeki edimlerini yerine getirmediğine ilişkin Fi-Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. kaynaklı haber ve demeçler gerçeği yansıtmamakta olup, gerçek dışı bu haber ve demeçler halka açık şirketimizin maddi ve manevi zarara uğramasına neden olacağından kamuoyuna işbu bilgilendirme açıklamasının yapılması zorunluluğu doğmuştur.''

ÖDEME TARİHLERİ

Açıklamada, iki şirket arasında 29 Eylül 2010 tarihinde imzalanan sözleşmenin 3. maddesinin 2. paragrafı uyarınca, 2010-2011 sezonuna yönelik reklam bedelinin 3 milyon 500 bin lira artı KDV olduğu, bu tutarın KDV dahil 2 milyon 130 bin liralık kısmının 20 Ekim 2010 tarihinde, KDV dahil 2 milyon liralık kısmının da 20 Kasım 2010 tarihinde ödenmesinin, ödemelerin tamamlanmasını müteakiben Fi-Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye hitaben toplam 3 milyon 500 bin lira artı KDV tutarında reklam faturası düzenlenmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.