BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Oda TV davasında yemek krizi

Duruşmaya verilen öğle arasından sonra yakınlarının getirdiği yemekler güvenlik nedeniyle sanıklara verilmedi.

Abone ol

Oda TV duruşmasında yemek tartışması yaşandı. Duruşmaya verilen öğle arasından sonra yakınlarının getirdiği yemekler güvenlik nedeniyle sanıklara verilmedi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Oda TV davasının öğleden sonraki bölümünde yemek tartışması yaşandı. Yakınları tarafından getirilen yemekler sanıklara verilmeyince mahkeme salonunda itirazlar oldu. Sanık avukatlarından Celal Ülgen, durumu Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'ye anlatarak sanıkların aç bırakıldığını söyledi. Başkan Ekinci de ''Mahkememizle ilgisi yok ben insani olarak yakınlarının getirdiği yemekleri güvenlik gerekçesi ile verilmemesini söylemiştim. Bu konu ile ilgili bir yetkim yok söylediklerim tavsiye idi ayrıca sanıklara kumanya veriliyor.'' dedi. Bunun üzerine araya giren tutuklu sanık Nedim Şener, ''Kumanya da sadece kuru ekmek var.'' dedi. Sanık avukatlarından Celal Ülgen de ''Sanıklar sizin huzurunuzda aç bırakılmıştır ve suç işlenmiştir.'' diyerek suç duyurusunda bulundu.

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci ise ''Savunmaya tekrar ara verelim sanıklar bir şeyler yesin. Her öğlen bunu mu yaşayacağız. Yakınları yukarıdan yiyecek alıp gelsinler. Alay komutanı ile de Pazartesi günü bu konuyu konuşacağım.'' cevabını verdi. Başkan Ekinci, Soner Yalçın'a ''Savunma yapabilecek misin?" diye sordu. Yalçın da ''Aç karna savunmamı yapabilirim.'' şeklinde cevap verdi. Başkan Ekinci tekrar ifadeyle ''Size kafeteryadan kek aldıralım'' demesi üzerine Yalçın, bir şey istemediğini söyledi. Yalçın'ın yaklaşık bir saat ifade vermesinin ardından yemek yemesi için duruşmaya 15 dakika ara verildi.

Bu arada duruşmayı izleyen CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, sanıklara öğlen arasında yemek verilmediği gerekçesiyle bu olaya sebebiyet veren kişiler hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.