BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Beşiktaşın hesapları altüst oldu

Beşiktaş'ta, 8 maçlık galibiyet serisinin ardından düşüş sürüyor. Siyah-beyazlılar cuma maçlarında yine fire verdi..

Abone ol

Beşiktaş'ta, 8 maçlık galibiyet serisinin ardından düşüş sürüyor.

Siyah-beyazlılar, galibiyet serisinin ardından Diyarbakırspor ve Manisaspor ile berabere kalırken, bu akşam da Bursaspor'a yenilerek, son 3 haftada 7 puan yitirdi ve zirve yarışında yara aldı.

SAVUNMA DAĞILDI

Bursaspor maçına dek ligde yalnızca 7 gol yiyen Beşiktaş, bu akşam kalesinde 3 gole engel olamadı.

Beşiktaş'ta, kaleci Rüştü ilk yarıda, savunmanın etkili isimlerinden Ferrari de maçın son anlarında sakatlanarak, oyundan çıkmak zorunda kaldı.

DEMİRÖREN'E YİNE TEPKİ GELDİ

Beşiktaşlı taraftarlar, seri galibiyetler sonrası ara verdikleri kulüp başkanı Yıldırım Demirören'i protestolarını, Bursaspor yenilgisi sonrasında da sürdürdüler.

Taraftarlar, maça gelmeyen başkan için, ''Yeter Yıldırım Demirören' diye bağırdılar.

NOBRE'NİN GOL ORUCU BİTTİ

Beşiktaş'ın 56. dakikada beraberlik golünü atan Mert Nobre, uzun süren gol özlemine son verdi.

Siyah-beyazlı forma altında son golünü 7 Mart 2009 tarihinde Ankara'da, 3-2 Beşiktaş'ın galibiyetiyle biten Hacettepe maçında atan Brezilya asıllı futbolcu, tam 286 gün sonra resmi maçlarda gol sevinci yaşadı.

BOBO'DAN GOLLERE DEVAM

Beşiktaş'ın son haftalardaki golcüsü Bobo, Bursaspor maçında da gollerini sürdürdü.

63. dakikada penaltıdan attığı golle takımını 2-1 öne geçiren Brezilyalı futbolcu, bu sezon 6'sı ligde olmak üzere resmi maçlarda gol sayısını 7'ye çıkardı.

Bu sezon takımının en skorer ismi olan Bobo, ligde son 6 maçta 5. kez fileleri havalandırdı.

RÜŞTÜ SAKATLANDI, KORCAN KALEYE GEÇTİ

Beşiktaş'ın deneyimli kalecisi Rüştü Reçber, maçın ilk yarısının sonlarında sakatlanarak oyundan çıkarken, yerine genç kaleci Korcan Çelikay geçti.

Kırık burnuyla oynayan Rüştü, maç içinde geçirdiği sakatlığın ardından yerini 43. dakikada Korcan'a bırakmak zorunda kaldı.

22 yaşındaki Korcan, ilk kez resmi bir maçta Beşiktaş'ın kalesini korurken, oyuna girerken siyah-beyazlı taraftarlarca alkışlanarak desteklendi.

Genç kaleci, 79. dakikada Sercan'ın mutlak gollük vuruşunu önlerken, 85. dakikada Ergiç ve 89. dakikada da Zapotocny'nin gollerine engel olamadı.

BEŞİKTAŞ, PENALTI SİFTAHI YAPTI

Beşiktaş, bu sezon resmi maçlarda ilk penaltı atışını Bursaspor maçında kullandı.

Beşiktaş, ligde son penaltısını geçen sezon deplasmanda 3-1 kazandığı 27. haftadaki Kocaelispor maçında Zapotocny'nin ayağından gole çevirmişti.

CUMA GÜNÜ MAÇLARI BEŞİKTAŞ'A YARAMIYOR

Beşiktaş, bu sezon ligde cuma günleri yaptığı 4. maçı da kazanamadı.

Siyah-beyazlılar, cuma günleri yaptıkları lig maçlarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Gaziantepspor ve Diyarbakırspor beraberliklerinin ardından, bu akşam da Bursaspor'a yenildi ve haftanın açılış maçlarında hiç galibiyet alamadı.