BIST 10.248
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.397,76
HABER /  GÜNCEL

Beşiktaş'a çelme Kasımpaşa'dan

Süper Lig'in 26. haftasında zirve mücadelesi veren Beşiktaş, deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaştı.

Abone ol

Turkcell Süper Lig'de 26. haftanın açılış maçında Beşiktaş, Kasımpaşa deplasmanına konuk oldu. Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan karşılaşma 2-2'lik beraberlikle tamamlandı. Bu sonucun ardından zirve yarışının sürdüren Beşiktaş çok önemli 2 puanı kaybetti.

Kasımpaşa'nın golleri 62. dakikada Gökhan Güleç ve 85. dakikada Şahin'den geldi. Beşiktaş'ın golleriini 74. dakikada Tello ve 77. dakikada Bobo kaydetti.

Bu beraberliğin ardından Beşiktaş puanını 52'ye, Kasımpaşa ise puanını 32'ye yükseltti.

Turkcell Süper Lig'de bir sonraki hafta Kasımpaşa, Denizlispor deplasmanına konuk olurken; Beşiktaş evinde eski futbolcusu Rıza Çalımbay'ın çalıştırdığı Eskişehirspor'u ağırlayacak.

KADRODA 3 DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, geçen haftaki Denizlispor maçının kadrosundan 3 değişiklik yaparak takımını Kasımpaşa karşısına çıkardı.

Siyah-beyazlılarda, sakatlığı bulunan ve 18 kişilik maç kadrosuna alınmayan İbrahim Toraman'ın yanı sıra Michael Fink ve İbrahim Kaş ilk 11'de yer almazken, yerlerine Fabian Ernst, Necip Uysal ve Yusuf Şimşek forma giydi.

Ligde en son Diyarbakırspor ile 15. haftada oynanan karşılaşmada sahaya ilk 11'de çıkan Yusuf, 10 hafta sonra ilk 11'de forma şans buldu.

MORİTZ YENİDEN SAHADA

Kasımpaşa'da, uzun süredir sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Andre Moritz, Beşiktaş karşısında formasına kavuştu.

En son 21. haftadaki Gençlerbirliği maçında forma giyen Brezilyalı futbolcu, Bursaspor ile yapılan erteleme maçı da dahil olmak üzere 5 resmi karşılaşma sonrasında sahaya ilk 11'de çıktı.

TORAMAN VE NOBRE KADROYA GİREMEDİ

Teknik direktör Denizli, Kasımpaşa karşısında ön liberoda Ernst ve Necip'e görev verdi.

Nihat ve Tabata, Kasımpaşa karşısında da yedek soyunurken, yedek kulübesindeki diğer futbolcular Hakan, İbrahim Kaş, Michael Fink, Rıdvan Şimşek ve İsmail Köybaşı oldu.

Siyah-beyazlılarda, sakatlıkları bulunan İbrahim Toraman ve Mert Nobre'nin yanı sıra Uğur İnceman ve Serdar Özkan da 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı.

Nobre, karşılaşmayı protokol tribününden izledi.

HOLOSKO BOŞ KALEYE ATAMADI

Karşılaşmanın ilk düdüğüyle birlikte maça hızlı başladı. Ancak ilk önemli gol eşiktaş'tan geldi. Maçın 4. dakikasında Yusuf'un aras pasında Filip Holosko karşı karşıya pozisyonda topu Murat'ın üzerine nişanladı ve takımı adına çok net bir pozisyondan yararlanamadı. 18. dakikada ise Bobo'nun savunma arkasına attığı topta Holosko kaleci Murat'tan sıyrıldı. Ceza sahası içinde Holosko topu ayağından biraz fazla açınca bomboş kaleye yerine auta meşin yuvarlakla birlikte auta çıktı.

Kasımpaşa'nın ilk tehlikeli atağı ise 7. dakikada geldi. Koray'ın uzun pasında Cenk defans arkasına süratini kullanarak sarktı ve topla buluştu. Ancak Cenk iyi bir vuruş yapamayınca; tecrübeli kaleci Rüştü topu kontrol etti.

KARŞILAŞMANIN ÖNEMLİ DAKİKALARI
VE TÜM DETAYLAR HABERİN
DEVAMINDA...

[PAGE]

POZİSYON VAR GOL YOK!

İlk yarıda daha çok siyah-beyazlı takımın etkili olduğu maçta net pozisyonlar olmasına rağmen gol sesi çıkmadı. Beşiktaş ileride Tello, Yusuf, Holosko ve Bobo ile etkili olmaya çalıştı. Ancak aradaığı golü bir türlü bulamadı.

Kasımpaşa ise hücum hattında Moritz, Cenk ve Gökhan Güleç ile rakip kalede ataklar geliştirmeye çalıştı. Fakat Beşiktaş savunmasının en etkili isimlerinden Ferrari bu pozisyonlarda rakip forvetlere geçit vermedi. İlk 45 dakikada gol olmayınca devreye 0-0'lık beraberlikle girildi.

GOLLER BİR BİR KAÇIYOR!

İkinci yarı başlarken Kasımpaşa Teknik Direktörü Yılmaz Vural oyuncu değişikliğine gitti. Sakatlıktan yeni dönen ama bu maçta etkili bir performans sergileyemeyen Moritz oyundan çıkarken; yerine Sancak girdi.

Değişikliklerle ikinci yarıya başlayan ev sahibi ilk dakikalarda iki net fırsattan yararlanamadı. İlk pozisyondan savunma arkasına atılan topa koşan Cenk biraz ağır kalınca Sivok yetişti ve son bir hamle yaparak topu kornere yolladı. Bir başka pozisyondan yine savunmanın arkasına atılan topa bu sefer Yekta koşu yaptı. Yekta ceza sahası içinde kaleci Rüştü'nün yanından topu ağlara yollamak istedi. Ancak tecrübeli kaleci bu topa iyi uzanarak gol şansı vermedi.

Kasımpaşa ikinci yarının başlarından Beşiktaş kalesinde baskıyı kuraraken; kalesinde de zaman zaman açıklar verdi. Maçın 51. dakikasında Kasımpaşa savunması topu uzaklaştırmak isterken kısa düştü. Ernst ceza sahası çizgisi üzerinde gelişine sağ ayağıyla çok sert vurdu ama meşin yuvarlak direğin dibinden auta çıktı.

GOL MU, DEĞİL Mİ?

Karşılaşmanın 58. dakikasında Kasımpaşa kazandığı serbest vuruşu ceza sahasınaorta şeklinde kullandı. Kale sahasına doğru gelen topa eski bir Beşiktaşlı Koray Avcı kafayı vurdu. Rüşrü bu pozisyonda topu çizgi üzerinden müthiş bir refleksele çeldi. Dönen topu Beşiktaş savunması kornere gönderdi. Bu pozisyonun ardından Kasımpaşalı futbolcular hakeme gol itirazlarından bulundular ancak orta hakem Aytekin Durmaz korneri gösterdi.

SİVOK MAÇI TAMAMLAYAMADI

Beşiktaş'ın Çek futbolcusu Tomas Sivok, 60. dakikada değişiklik işareti yaptığı için Mustafa Denizli tarafından oyundan alındı. Sivok oyundan çıkarken yerine İbrahim Kaş girdi. Bu değişiklikten sonra Beşiktaş, Sivok'un bölgesinde yaptığı hatada kalesinde golü gördü.

ESKİ BEŞİKTAŞLI GOLÜ BULDU!

İkinci yarı rakip kaleye oyuna yıkan Kasımpaşa net pozisyonları kaçırırken aradığı golü 62. dakikada buldu. Sağ kanattan Yekta'nın ceza sahasına yaptığı ortada eski bir Beşiktaşlı futbolcu Gökhan Güleç topu ayağıyla kontrol etti. Arkasına Ekrem'i alan Gökhan dönerek vuruşunu yaptı ve topu Rüştü'nün yanından ağlayara yollayarak Kasımpaşa'yı 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra rakip kalede beraberliği arayan Beşiktaş kalesinde de açıklar verdi. 68. dakikada sol kanattan ceza sahasına giren Cenk çaprazdan şutunu çekti ancak top Rüştü'den döndü. Dönen topu kale sahası ön çizigi üzerinde Murat Erdoğan tamamladı ama meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

DENİZLİ'DEN HAMLE VE GOLLER!

1-0 geriye düşen Beşiktaş'ta Mustafa Denizli oyuncu değişikliği ile skor çevirmek istedi. Denizli Ernst ile Holosko'yu oyundan alırken; yerlerine Nihat ve Tabata'yı oyuna soktu.

Bu değişiklikten hemen sonra siyah-beyazlı takım beraberlik golünü buldu. Tabata'nın pasında Tello ceza sahası içinde bomboş durumda topla buluştu. Şilili futbolcu sol ayağıyla topu köşeye vurarak skorda dengeyi sağladı.

Beraberlikten sonra galibiyet golünü aramayabaşlayan Beşiktaş üstünlük sayısını da bulmakta gecikmedi. Maçın 77. dakikasında kazanılan serbest vuruşu ilk golü atan Tello kullandı. Ceza sahasına süzülerek gelen topa Bobo savunmadan sıyrılarak kafayı vurdu ve takımını 2-1 öne geçirdi.

KARŞILAŞMADAN DAKİKA DAKİKA
AYRINTILAR HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE]

KASIMPAŞA PES ETMEDİ!

Arka arka yediği gollerin şokunu üzerinden çabukatan Kasımpaşa beraberlik için Beşiktaş kalesine ataklarını yaptı ve bu ataklardan birinde de golü buldu. Ev sahibi 85. dakikada Beşiktaş savunmasının yaptığı hatada Şahin ile golü buldu ve maçta durum 2-2 oldu.

Maçın 90. dakikadasında Tello kaleci Murat ile karşı karşıya kaldığı pozisyondan net bir fırsattan yararlanamadı. Karşılaşmanın geri kalan kısmında başka gol olmayınca takımlar 1 puanla sahadan ayrıldılar.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

5. dakikada Yusuf'un güzel ara pasında savunmanın arkasında topla buluşan Holosko, bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Slovak oyuncunun bomboş pozisyonda yerden vuruşunda, kaleci Murat'ın ayağına çarpan meşin yuvarlağı daha sonra savunma uzaklaştırdı.
7. dakikada uzun pasta ceza alanı içinde Cenk'in sırtından seken topa Beşiktaş savunması müdahale edemedi. Cenk'in bir kez daha hamle yaptığı meşin yuvarlağı kaleci Rüştü son anda kontrol etti.
12. dakikada Tello'nun pasında, ceza alanı önünde topla buluşan Ekrem sert vurdu, meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.
19. dakikada Holosko bu kez Bobo'nun ara pasıyla topla buluştuğu anda kaleci Murat ile karşı karşıya kaldı. Holosko, kaleciyi geçtiği anda topun kontrolünü kaybetti ve meşin yuvarlak yandan auta gitti.
23. dakikada rakip alanda topu kapan Tello, ceza alanının hemen önünde sert vurdu, ancak meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

50. dakikada Murat Erdoğan'ın ara pasında savunmanın arkasında sol çaprazda topla buluşan Yekta, kaleci Rüştü ile karşı karşıya kaldı. Yekta'nın ceza alanına girer girmez yerden vuruşunda, Rüştü yatarak meşin yuvarlağa sahip oldu.
51. Kasımpaşa ceza alanı içinde kafalardan seken topu önünde bulan Ernst, topun gelişine sert vurdu, ancak meşin yuvarlak yandan auta gitti. 59. dakikada Yekta'nın sol çaprazdan kullandığı serbest atışta, altıpasta Koray'ın kafayla dokunduğu topu, kaleci Rüştü son anda çizgi üstünden çıkardı. Beşiktaş savunması daha sonra meşin yuvarlağı kornere atarak büyük bir tehlikeyi önledi.
62. dakikada Yekta'nın sağdan uzun ortasında, ceza alanında topla buluşan Gökhan, İbrahim Kaş'tan kurtulduğu anda dönerek sert vurdu, meşin yuvarlak kaleci Rüştü'nün sağından filelere gidince Kasımpaşa 1-0 öne geçti.
68. dakikada ani gelişen Kasımpaşa atağında, Murat Erdoğan'ın ara pasında topla buluşan Cenk, sol çaprazdan ceza alanına girdiği anda sert vurdu, meşin yuvarlak kaleci Rüştü'den döndü. Altıpasta topu önünde bulan Murat Erdoğan'ın sert şutunda ise meşin yuvarlak bu sefer üstten auta gitti.
74. dakikada organize bir şekilde gelen Beşiktaş, beraberlik golünü buldu. Tabata'nın organize ettiği atakta, Brezilyalı oyuncu son olarak ceza alanı içindeki Tello'ya topu bıraktı. Bu oyuncu, boş pozisyonda meşin yuvarlağı düzgün bir vuruşla filelere gönderdi: 1-1
77. dakikada Tello'nun sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, Kasımpaşa savunmasının unuttuğu Bobo, altıpasın önünde topla buluştu. Brezilyalı oyuncu, kafayla meşin yuvarlağı filelere yollayarak takımını 2-1 öne geçirdi.
85. dakikada Yekta'nın pasında, ceza yayı içinde topla buluşan Şahin, dönerek İbrahim Kaş'tan kurtardığı meşin yuvarlağı yerden filelere gönderdi: 2-2
90 artı 1. dakikada ceza alanı önünde oluşan karambolde, son olarak ceza alanı içinde Tello topu aldı, ancak Şilili oyuncu müsait pozisyonda kötü vurunca meşin yuvarlak kaleci Murat Şahin'de kaldı.

Stat: Recep Tayyip Erdoğan
Hakemler: Özgür Yankaya, Aleks Taşcıoğlu, Orkun Aktaş
Kasımpaşa: Murat Şahin, Keller, Koray, Merthan, Ergün, Emre (Dk. 83 Barış), Yekta, Murat Erdoğan, Moritz (Dk. 46 Sancak) Cenk, Gökhan (Dk. 83 Şahin)
Beşiktaş: Rüştü, Ekrem, Sivok (Dk. 59 İbrahim Kaş), Ferrari, İbrahim Üzülmez, Holosko (Dk. 73 Nihat), Necip, Ernst (Dk. 73 Tabata), Tello, Yusuf, Bobo
Goller: Dk. 62 Gökhan, Dk. 85 Şahin (Kasımpaşa), Dk. 74 Tello, Dk. 77 Bobo