BIST 10.612
DOLAR 32,23
EURO 34,98
ALTIN 2.428,33
HABER /  SPOR

Beşiktaş zirvede kalmak istiyor

Beşiktaş, bir haftalık bir aradan sonra tekrar zirvede! Ertuğrul Sağlam, takım oyunundan ve sonuçtan memnun.

Abone ol Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, geçen hafta yitirdikleri liderliği, Gaziantepspor'u yenerek yeniden ele geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Ertuğrul Sağlam, maç sonrasında düzenlediği basın toplantısında, şampiyonluk yarışında tüm rakiplerinin kazandığı haftada kendilerinin de galip gelmek istediğini ifade ederek, şöyle konuştu:

''Karşımızda çok iyi bir kadroya sahip ve lige iyi başlamış, formunun zirvesinde bir takım vardı. Dolayısıyla bu maçın zor olacağını biliyorduk. Maçın geneline baktığımız zaman, oyunun dengede gittiğini söyleyebiliriz. Ne zamanki 10 kişi kaldılar oyun üstünlüğü bize geçti. Birçok gol pozisyonu yakaladık. Maç 3-0 bitti ama daha farklı olabilirdi.''

''Geçen hafta yitirdiğimiz liderliği yeniden ele geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz'' diyen Sağlam, 5. resmi maçlarında da gol yemediklerini, bunun da takım savunmasında ne denli yol katettiklerini gösterdiğini bildirdi.

''3 ZORLU MAÇTAN İSTEDİĞİMİZİ ALDIK''
Önce zorlu Trabzonszpor, ardından çok güçlü Metalist Harkov ile oynadıklarını vurgulayan Sağlam, ''Bu maçtan 2 gün sonra tekrar iyi bir takımla oynamak zordu. Ama bu 3 karşılaşmadan da istediğimizi aldığımızı söyleyebiliriz. Bundan sonraki dönemde elde ettiğimiz liderliği bırakmamak için çalışacağız'' diye konuştu.

Sağlam, Gaziantepspor maçında kadroda değişiklikler yaptıklarını da hatırlatarak, ''Geniş bir kadromuz var. Her futbolcu oynayabilecek durumda. Bugüne kadar görev veremediğimiz oyunculara görev verdik. Maç kondisyonlarını ve maç deneyimlerini artırmak ve o arkadaşlarımızı da bu takım içine almak için böyle bir şey yaptık'' dedi.

Kaçırdıkları goller için biraz daha çalışmaları gerektiğini belirten Sağlam, ''Ayrıca gol yemiyoruz ama rakibi oynatmama konusunda biraz daha yol almamız gerekiyor'' diye konuştu.

NURULLAH SAĞLAM: ''EKSİK KALDIK, SIKINTIYA GİRDİK'' Gaziantepspor Teknik Direktörü Nurullah Sağlam ise Beşiktaş karşısında eksik kalmalarının kendilerini sıkıntıya soktuğunu söyledi.

İstanbul'a çok daha farklı bir mücadele izlettirme düşüncesi içinde geldiklerini belirten Sağlam, ''Seyir zevki iyi oldu ama daha iyisini seyrettirmek istiyoruz. 2 maçtır oyunu eksik tamamlıyoruz. Beşiktaş gibi ayağa oynayan bir takıma karşı eksik kalmak bizi sıkıntıya soktu. Puan almak için rakibin üzerine gittik ama olmadı'' dedi.

Oyunun kırılma anının, ikinci yarının başında gördükleri kırmızı kart olduğunu ifade eden Sağlam, ''Oyunun kırılma anı 1-0'dan sonraki tartışılacak kırmızı kart pozisyonu oldu. O pozisyonda farklı bir karar çıksaydı eksik kalan takım Beşiktaş, beraberliği yakalayan takım ise biz olabilirdik. Ama pozisyonu televizyondan izledikten sonra net karar verebiliriz'' diye konuştu.