BIST 9.979
DOLAR 32,40
EURO 34,80
ALTIN 2.435,40
HABER /  GÜNCEL

Beşiktaş kendi evinde ayağına sıktı!

BeşiktaBeşiktaş, Gençlerbirliği karşısında berabere kalarak 1 puana razı oldu..

Abone ol
Süper Lig’de haftanın açılış maçında Beşiktaş ile Gençlerbirliği 2-2 berabere kaldı.
Ziraat Türkiye Kupası’nda  Gaziantepspor’u, ligde de Kasımpaşa’yı devirmeyi başaran Beşiktaş, Gençlerbirliği  karşısında kazanıp hem galibiyet serisine başlamayı, hem de taraftarlarını mutlu etmeyi planlıyordu. Gençlerbirliği ise alacağı galibiyetle iyice rahatlamak amacındaydı.

Beşiktaş'ta sakatlığı bulunan Quaresma, Guti ve Ekrem’in yanı sıra cezalı Mert Nobre de bugün forma giyemezken, başkent ekibinde ise Orhan Şam cezası nedeniyle oynayamadı.
İlk yarıda iki takım da açık futbol  ortaya koyarken,  Beşiktaş golü 31. Dakikada buldu. İsmail’in getirdiği topu Simao, çok iyi bir noktaya gönderdi: 1-0.

İlk yarı bu skorla sona ererken, Beşiktaş’ın 2. Golü 53. dakikada geldi.  Siyah beyazlıların kullandığı kornerde iyi yükselen İbrahim Toraman farkı ikiye çıkardı. 

Ancak bu dakikadan sonra kırmızı siyahlıların oyuncu değişikliği geldi ve maçın seyri değişti.  63. Dakikada Jedinak serbest vuruştan harika bir gol attı ve farkı 1’e indirdi. 
72. dakikada ise Gençlerbirliği beraberliği sağladı. Orta sahada Zec’in nefis bıraktığı topta Mustafa Pektemek, skoru dengeleyen isim oldu.  

Kalan bölümde gol olmadı ve mücadele 2-2 sona erdi. Beşiktaş 43 puana yükselirken, G. Birliği 35 puana çıkıp biraz daha rahatladı. 

KARŞILAŞMANIN DETAYLARI VE
GOLLERİ HABERİN DEVAMINDA... [PAGE]

İLK YARIDAN DAKİKALAR

4. dakikada Ernst'in ara pasında ceza alanı içinde savunmanın arkasında topla buluşan Simao'nun sert şutunda, kaleci Özkan meşin yuvarlağı ayaklarıyla uzaklaştırdı.

6. dakikada Fernandes'in pasıyla topla buluşan Nihat, rakibini geçtiği anda ceza alanın önünden yerden sert vurdu, ancak meşin yuvarlak yandan auta gitti.

9. dakikada Simao'nun ara pasında ceza alanı içinde sol çaprazda topla buluşan Ernst dönerek sert vurdu, ancak meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

19. dakikada kaleci Özkan'ın ceza alanı dışına çıkıp uzaklaştırmaya çalıştığı topu solda önünde bulan İsmail, uzun bir vuruş yaptı. Kaleye gitmeyen meşin yuvarlak arka direkte boş pozisyonda Nihat'ın önüne düşerken, bu oyuncu kötü bir vuruş yaptı ve meşin yuvarlak kaleye paralel şekilde ceza alanı dışına çıktı.

22. dakikada Almeida'nın uzun pasında savunmanın arkasında topla buluşan Nihat, ceza alanı içinde bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Nihat, meşin yuvarlağı kontrol edip hareketlenmeye çalıştığı anda kaleci Özkan yatarak iki hamlede meşin yuvarlağı kontrol etti.

26. dakikada Beşiktaş, soldan gerçekleştirdiği güzel atakla üstünlük golünü buldu. Ernst'in ara pasıyla solda topla buluşan İsmail, ceza alanına girdiği anda meşin yuvarlağı penaltı noktasına yakın bir yerde müsait durumdaki Simao'nun önüne bıraktı. Simao, yerden düzgün bir vuruşla topu filelere atarak takımını 1-0 öne geçirdi.

30. dakikada Hilbert'in sağdan yerden ortasında ön direkte topla buluşan Almeida, meşin yuvarlağı kötü bir vuruşla auta gönderdi.

32. dakikada Nihat, sol çaprazdan sert vurdu, kaleci Özkan son anda meşin yuvarlağı kornere çeldi.

34. dakikada ani gelişen Gençlerbirliği atağında sol çaprazda topla buluşan Ermin Zec, ceza alanına girdiği anda sert vurdu, ancak meşin yuvarlak yandan auta gitti.
Zaman zaman iyi organize olan ve iyi futbol oynayan Beşiktaş, ilk yarıyı 1-0 önde kapadı.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

53. dakika: Beşiktaş ikinci golü İbrahim Toroman ile buldu. Nihat'ın attığı koşe vuruşunda savunumanın açığında topla buluşan Toroman kafa vuruşu ile ikinci golü ağlara gönderdi.

62. dakika: Gençlerbirliği farko 1'e indiriyor. Sivok'un müdahalesi sonrası kullanılan frikick'te Jedinak klas bir vuruş ile topu ağlara gönderen isim oldu. 

72. dakika. Gençlerbirliği, Mustafa'nın attığı gol ile skoru 2-2 yaptı.

BEŞİKTAŞ: 2-2 :GENÇLERBİRLİĞİ

Beşiktaş: Rüştü, Hilbert, İbrahim Toraman, Sivok, İsmail, Nihat, Necip, Ernst, Simao, Fernandes, Almeida

Gençlerbirliği: Özkan, Mehmet, Aykut, Burak, Murat, Serkan, Cem Can, Jedinak, Ermin Zec, Azofeifa, Mustafa

Gol: Dk. 26 Simao Dk 53 İbrahim Toraman (Beşiktaş) Dk 62 Jedinak DK 72 Mustafa Pektemek (Gençlerbirliği)