BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  SPOR

Beşiktaş kasasını doldurdu

CSKA Moskova yenilgisiyle Avrupa kupalarına bu sezon veda eden Beşiktaş, "Devler Ligi" geliriyle kasasını doldurdu.

Abone ol

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde grubunu 4. ve son sırada tamamlayan siyah-beyazlı ekibin tek tesellisi, UEFA'dan elde ettiği gelir oldu.

Lige katılım payı ve maç primi olarak 7 milyon 100 bin Avro, Sivasspor'un gruplara kalamamasıyla Türkiye'nin payına düşen 10 milyon Avroluk yayın havuzu gelirinin tamamı ve grupta topladığı 4 puan karşılığı 1 milyon 200 bin Avro kazanan Beşiktaş, böylece "Devler Ligi"nden bu sezon toplamda 18 milyon 300 bin Avroluk gelirin sahibi oldu.

UEFA, zamlanan rakamlarla beraber Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde kulüplere bu sezonki galibiyetlerinde 800 bin, beraberliklerinde ise 400 bin Avro ödüyor.

GOL YÜKÜNÜ BOBO ÇEKİYOR

CSKA Moskova yenilgisiyle bu sezonki Avrupa kupaları defterini kapatan Beşiktaş'ın gol yükünü Bobo çekiyor.

Sezon başından bu yana savunmadaki başarısıyla ön plana çıkan, ancak gol yollarında büyük sıkıntı yaşayan siyah-beyazlı takımda Brezilyalı futbolcu, 5 golle bu sezon takımının en skorer ismi olarak dikkati çekiyor.

Sezona kötü başlayan, ancak haftalar ilerledikçe form grafiğini yükselten 24 yaşındaki futbolcu, bu sezon Turkcell Süper Lig'de 4, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de 1 kez rakip fileleri havalandırarak, takımının en skorer ismi olarak öne çıktı.

Beşiktaş bu sezon, 3-0 hükmen sonuçlanan Ankaraspor maçı hariç, Turkcell Süper Lig'de 14, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise 3 gol atabildi.

Bobo ayrıca, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde dün gece CSKA Moskova'ya takımının tek golünü kaydederken, siyah-beyazlı formayla Avrupa kupalarındaki gol sayısını da 8'e yükseltti.