BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Beşiktaş - Galatasaray maçı tatil edildi

Besiktaş ile Galatasaray arasında oynanan futbol karşılaşması maçın 92. dakikasında bazı seyircilerin sahaya inmesi üzerine yarım kaldı.

Abone ol

Besiktaş ile Galatasaray arasında oynanan futbol karşılaşması maçın 92. dakikasında bazı seyircilerin sahaya inmesi üzerine yarım kaldı.

Beşiktaş’ın Almeida’nin golüyle ilk yarısını 1-0 önde kapattığı maçın ikinci yarısında Drogba’nın iki golüyle sarı-kırmızılılar 2-1 öne geçti.

Galatasaraylı Felipe Melo’nun rakibine sert bir harekette bulunduğu gerekçesiyle kırmızı kartla saha dışına gönderilmesinin ardından zaten gergin olan tribünlerden bazı izleyiciler sahaya indi.

Maçın hakemi Fırat Aydınus olaylar üzerine soyunma odasına yöneldi, önce Galatasaraylı futbolcular ve teknik ekip ardından da Beşiktaşlı futbolcular da kendi soyunma odalarına gittiler.

Aydınus kısa bir süre sonra da maçı tatil ettiğini taraflara bildirdi.

Futbol Federasyonu Başkanvekili Ufuk Özerten, hakem raporunun kendilerine ulaşmasının ardından yetkili kurulların maçla ilgili kararı açıklayacağını söyledi.

Beşiktaş Yönetim Kurulu toplanıyor

Beşiktaş Yönetim Kurulu bugün toplanıp olayları değerlendirecek. Başkan Fikret Orman olaylarla ilgili açıklamalarını bu toplantının ardından yapacaklarını söyledi.

Olayların nedeni konusunda çeşitli spekülasyonlar yapılıyor.

Tribünlerde sahaya yakın bir yerde bulunan ve adının yazılmasını istemeyen bir kişi BBC Türkçe'ye "Bugün güvenlik açısından bir rahatlık vardı. Hatta maç başlamadan önce açık tribünden kapalı tribüne geçenler oldu" dedi.

"Her yer Taksim, her yer direniş" ve tekbir

Maç sırasında zaman zaman "Her yer Taksim, her yer direniş" sloganları atılırken, bazı grupların da tekbir getirdikleri duyuldu.

İsmini vermek istemeyen bir Beşiktaş taraftarı ile Yılmaz adli bir başka Beşiktaş taraftarı tribünde bir gerginlik ve kızgınlık olduğu konusunda hem fikir.

Yılmaz, "Sahaya inen bir Beşiktaş taraftarı var. Sahaya girmeye çalışan arkadaşlarımıza polis müdahale edince olaylar büyüdü" diyor.

Beşiktaş taraftarı ve olaylar sırasında statta olan Deniz Hüseyin Kılıç, “Hakem yanlış kararlar verince tepki oluştu. Sahaya inenler oldu. O inenleri polis tartaklayınca, başkaları da onları korumak için indi” diyor.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Lig TV'ye yaptığı açıklamada olayları üzüntü verici olarak niteledi.

Güler, 66 kişinin gözaltında olduğunu, kamera tespitleriyle birlikte gerekli hukuki yaptırımlar için polis ve savcılığın devrede olacağını söyledi.