BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.509,45
HABER /  GÜNCEL

Beşika'dan 160 Türk askeri geri çekildi

Başika Kampı'nda bulunan Türk askerlerinden 160'ı Türkiye'ye giriş yaptı. Daha önce Beşika kampından Irak'ın kuzeyine çekilen Türk askeri gücü, akşam saatlerinde 8 otobüsle sınır kapısından geçerek Türkiye'ye giriş yaptı.

Abone ol

Türkiye ile Irak arasında krize neden olan Beşika kampındaki Türk gücünün çekilmesi sürüyor. Tamamen eğitim amaçlı olan birlik, Irak Merkezi Hükümeti'nin tepkileri üzerine, bölgedeki gerginliğin yükselmemesi için Irak'ın kuzeyine çekilmişti.

Musul'un Beşika bölgesindeki Türk askeri birliğinin çekilmesi sürüyor. Irak Merkezi Hükümeti'nin BM'ye şikayeti sonrası Türkiye, tamamen eğitim amaçlı bulunan askeri gücün Irak'ın kuzeyine çekildiğini duyurmuştu.

AMAÇ DEAŞ'LA MÜCADELE

Türkiye'nin DEAŞ'a yönelik operasyonlarda görev yapan Iraklılar'ın eğitimi için önceki yıl gönderdiği askeri birlik, geçtiğimiz haftalarda takviye edilmiş, duruma Irak Merkezi Hükümeti tepki göstermişti. 

BAŞKA BÖLGEYE TAŞINDI

Türkiye, bölgedeki varlığını sürdüreceğini; ancak gerginliğin yükselmemesi için Beşika'daki askeri varlığın Irak'ın kuzeyine kaydırıldığını açıklamıştı. Önümüzdeki günlerde Beşika'dan tamamen çekileceği belirtilen Türk askeri gücü, kuzeye kaydırıldıktan sonra karargahta görev yapan 160 asker, dün akşam saatlerinde 8 otobüslerle bölgeden taşınarak Türkiye'ye giriş yaptı,