BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

ODTÜ'de mescit çıkışı dayak kızdırdı

ODTÜ'de mescit kavgası giderek büyüyor. Bir grup sol görüşlü öğrenci, mescit çıkışı namaz kılan öğrencilere saldırdı. ODTÜ rektörlüğü kampüse giriş çıkışları yasaklarken AK Partili Ünal, rektörün görevden alınmasını istedi.

Abone ol

ODTÜ'de bir grup sol görüşlü öğrencinin mescit çıkışı saldırıya uğraması sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Saldırıya uğrayan öğrencilere destek için gidenler rektörlüğün talimatıyla kampüs içerisine alınmazken, AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, rektörün görevden el çektirilmesini istedi.

ODTÜ'de bir süredir devam eden mescit gerilimi sürüyor. PKK'ya yönelik operasyonlarla kampüs içerisindeki gerginlik giderek yükselirken, bugün mescit çıkışı bir grup öğrenci, sol görüşlü öğrencilerin saldırısına uğradı. Görüntüler bir başka öğrenci tarafından çekilerek sosyal medyaya yüklendi.

REKTÖR GÖREVDEN ALINSIN

Namaz kılan gençlere yönelik uygulanan şiddet sonrası, sosyal medyada örgütlenen bir grup genç ODTÜ'ye girmek istedi; ancak rektörlüğün talimatıyla kimse içeri alınmadı. Bu arada sosyal medyada ODTÜ rektörünün görevden alınması için kampanya başlatıldı.

ÜNAL'DAN DESTEK GELDİ

AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal da ODTÜ'de yaşananlarla ilgili twitter hesabından açıklama yaptı. Mescit çıkışı saldırıya uğrayan öğrencilerle irtibat halinde olduklarını söyleyen Ünal, ODTÜ rektörünün görevden alınması için başlatılan tag'ı da twitter hesabından paylaştı.