BIST 10.315
DOLAR 32,28
EURO 34,80
ALTIN 2.407,75
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

BES üyelerinden ücret protestosu!

BES üyeleri haklarında bir ilileşme olmadığı gibi çalışma barışınında bozulduğunu savundu

Abone ol

Büro Emekçileri Sendikası (BES) İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Dursun Doğan, ''Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı çalışanlarının özlük ve sosyal haklarında genele yayılan somut bir iyileşme yaşanmadığı gibi ücret adaletsizliğinin arttığını, çalışma barışının bozulduğunu'' savundu.

Doğan, İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı Kocasinan Kompleksi Ek Hizmet Binası önünde toplanan sendika üyeleri adına yaptığı basın açıklamasında, Gelir İdaresi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun'un yürürlüğe girmesinin üzerinden beş yıllık bir süre geçtiğini hatırlattı.

Bu dönemde yasanın amaçları değerlendirildiğinde Maliye Bakanlığı açısından olumlu bir gelişmenin sağlandığının söylenemeyeceğini ifade eden Doğan, şunları kaydetti:

''Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı çalışanlarının özlük ve sosyal haklarında, genele yayılan somut bir iyileşme yaşanmadığı gibi ücret adaletsizliği artmış, çalışma barışı bozulmuştur. Aynı masada çalışanlar arasında 500 TL'nin üzerinde ücret farkı yaratmıştır.
Kamunun yeniden yapılandırılmasında hedeflenen asıl amacın, parçalı ve iş güvencesiz istihdam biçimleri, görev tanımları üzerinde kamu emekçilerinin ayrıştırılması olarak görmekteyiz. Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığında yaşanan olumsuzlukların, yeniden yapılandırma çalışmaları sırasında ortadan kaldırılmasını, maliye çalışanlarının ekonomik ve sosyal sorunlarının çözülmesini istiyoruz.''

Doğan, ek ücretlerin arttırılmasını ve emekli aylıklarına eklenmesini, veri hazırlama kontrol işletmeni kadrosunun herkese verilmesini talep ettiklerini belirtti.

Çeşitli sloganlar atan grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.