BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Berlusconi'nin seks davasında ilk duruşma

Rüştünü ispatlamamış bir genç kızla para karşılığında cinsel ilişkiye girmekle suçlanan İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin ilk duruşması kısa sürdü. Dava 31 Mayıs'a ertelendi.

Abone ol

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi bugün Milano'da başlayan davada para karşılığında 17 yaşında bir genç kızla cinsel ilişkiye girmekle suçlanıyor.

İlk duruşmaya ne Başbakan Berlusconi ne de 17 yaşındayken birlikte olduğu iddia edilen Kerime el Mahroug -ya da takma adıyla Ruby olarak bilinen genç kız katıldı.

Yargıçlar, davayı 31 Mayıs tarihine erteleyerek ilk duruşmayı kısa sürede sonlandırdı.

Rüştünü ispatlamamış bir kızla cinsel ilişkiye girme iddiasının yanısıra, Berlusconi'nin ayrıca sözkonusu genç kızın hırsızlıkla suçlandığı farklı bir olayda salıverilmesini sağlamak için polise müdahale ederek makamını kötüye kullandığı iddia ediliyor.

İtalya Başbakanı, Milano'da bir karakolu telefonla arayarak, Faslı bir göçmen olan Kerime el Mahroug'un eski Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in yeğeni olduğunu söylemişti.

Şu an 18 yaşına girmiş olan Kerime el Mahroug -ya da takma adıyla Ruby, fuhuş yapmadığını ve Başbakan Berlusconi ile cinsel temasta bulunmadığını söylüyor.

Mahkemenin siyasi amaçlı olduğunu söyleyen Silvio Berlusconi, suçlamaları reddediyor.

Berlusconi, suçlu bulunması halinde, 15 yıla kadar hapisle cezalandırılabilir.

Gözlemciler, davanın uzun bir hukuk savaşına dönüşeceğini düşünüyor.

Önümüzdeki aylarda Milano'daki mahkeme 20 bin sayfalık bir iddianameyi inceleyerek, tanık olarak çağrılacak yaklaşık 40 kadını dinleyecek.

Savcılık, Berlusconi'nin henüz 17 yaşındayken Ruby'ye para vererek 13 kez cinsel ilişkiye girdiğini iddia ediyor.

Muhabirler, Berlusconi'nin villasında düzenlediği partilere nasıl kadın çağrıldığını kanıtlayan telefon dinleme kayıtlarının da mahkemeye sunulacağını söylüyorlar.

Berlusconi'nin avukatlarının tanık olarak mahkemeye çağıracağı 78 kişi arasında, Hollywood yıldızı George Clooney ile İtalyan sevgilisi Elisabetta Canalis de var. İkili, Berlusconi'nin verdiği partilerden birine davetli olarak gitmişti.