BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,82
ALTIN 2.388,71
HABER /  DÜNYA

Berlusconiden zengin koca gafı

Berlusconi sözleriyle yine ortalığı karıştırdı. Devamlı bir iş sahibi olmayan çiftlerin nasıl aile kuracağı sorusuna verdiği cevapla gafa imza attı.

Abone ol

İtalya'nın eski Başbakanı Silvio Berlusconi'nin, önceki gün katıldığı bir televizyon programında genç bir kızın 'devamlı bir iş sahibi olmayan çiftlerin nasıl aile kuracağına ilişkin sorusuna verdiği cevap, ortalığı karıştırdı.

Herald Tribune gazetesinin haberine göre Berlusconi, RAİ Due televizyonunda yayınlanan programda kendisine soru soran genç kıza, söyleyeceklerinin sadece tavsiye niteliği taşıdığını belirttikten sonra, 'kendi oğlu ya da başka bir milyonerle evlenmesini' söyledi.

Berlusconi, genç kızın 'İtalya’da oğlunuz gibi çok fazla milyoner yok' şeklindeki karşılığına da 'Sizin bu gülümsemenizle zorluk çekeceğinizi sanmıyorum' diye konuştu.

Genel seçimlere bir ay kala anketlerde önde giden muhalefet liderinin bu sözleri, tüm televizyonlardan defalarca yayınlandı.

Eski başbakanın kendince esprili çıkışı, başta muhalefet olmak üzere, kamuoyunda tepkiye yol açtı.

Merkez sol parti, Berlusconi'yi ülkedeki genç nüfusun sorunlarını anlamamakla ve saygısızlıkla suçladı.

Olaydan sonra konuya ilişkin bir açıklama yapmayan Berlsuconi'nin ise, yakın çevresine olayı sadece bir şakadan ibaret olarak nitelendirdiği belirtildi.

İtalya'da işverenler, yasalar gereğince uzun dönem çalıştırdıkları kişileri 'kolayca' işten çıkaramıyor, bu nedenle çoğu işletme kısa vadeli personel çalıştırma yolunu tercih ediyor. Bu durum özellikle yeni işe başlayan İtalyan gençlerini ekonomik açıdan son derece olumsuz yönde etkiliyor.