BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Berlusconi'den 'Nişanlım var' savunması

Küçük yaşta kızlarla birlikte olmak suçundan hakkında dava açılan İtalya Başbakanı snişanlı olduğunu ve iddiaların doğru olmadığını söyledi

Abone ol

italya Başbakanı Berlusconi, TV kanallarına gönderdiği 8 dakikalık video kaydında "Seks yapmak için bir kadına para vermem söz konusu değil. Birlikte olduğum bir nişanlım var. Gazetelerin iddia ettiği saçma-sapan şeylere elbette izin vermez" dedi

ÇOCUK  FUHUŞUHA TEŞVİKLE SUÇLANIYOR

Milano Savcılığı tarafından "Çocuk fuhuşuna teşvikle" suçlanan İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, kendini yeni bir nişanlısı olduğunu itiraf ederek savundu. Berlusconi, savcılığa karşı atağa geçerek Arcore'deki çalışma odasında kaydettiği 8 dakikalık video mesajı, kendisine ait Mediaset'in tüm kanallarına gönderdi. Milano'lu savcılara karşı masumiyetini kanıtlamak için nişanlı olduğunu söyleyen Berlusconi, Veronica Lario'dan ayrıldıktan sonra yeni bir sevgilisi olduğunu ve seks yapmak için bir kadına para vermenin onur kırıcı olduğunu kaydetti. İtalyan lider, "Ayrıldıktan sonra, sık sık benimle olan bir nişanlım var. Beraber olduğum insanın, bazı gazetelerin iddia ettiği saçma sapan şeylerin yapılmasına elbette izin vermez" dedi. Diğer yandan şimdi İtalya'da gündemi "Başbakan Berlusconi'nin nişanlısı kim?" sorusu oluşturuyor. Basının bir bölümüne göre böyle bir nişanlı yok; söz konusu nişanlı başbakanın soruşturmaya karşı geliştirdiği bir savunma stratejisi.

SAYISIZ ADAY VAR

Ancak Berlusconi'nin muhtemel nişanlıları arasında genelde şov dünyasından politikaya geçmiş bazı kadınların adı geçiyor. Bunlardan biri 25 yaşındaki Francesca Pascale. Napoli'de bölge meclisine üye olan Pascale, sorulara "Keşke başbakanın nişanlısı olsam" şeklinde cevap verirken, olası nişanlılar yelpazesinde Berlusconi'nin eski diş teknisyeni ve Belediye Meclisi üyesi 25 yaşındaki Nicole Minetti de yer alıyor. Arcore'deki partilere katılan eski şov kızı, Başbakan'ın başını derde sokan Fas'lı Ruby'i bir hırsızlık olayından sonra, Milano Emniyeti'nden kurtaran kadın olarak bilinliyor. Olası nişanlılar arasında Sardunya'lı şarkıcı Cristina Ravot, "Angelina Jolie" lakaplı Graziana Capone ve Lazio bölgesindeki parti genel sekreterliğinde çalışan Federica Gagliardi de yer alıyor.

TAM BİR FUHUŞHANE

Berlusconi'nin özel konutunda ağırladığı genç kadınların telefon kayıtları basına sızdı. Savcılığın 300 sayfalık soruşturma dosyasında yer alan telefon kayıtlarına göre, Berlusconi'nin özel villası, sürekli ziyaretçisi genç kadınlar tarafından "fuhuşhane" olarak nitelendi. Telefonu dinlenen kadınlardan T.M.'nin, bir kız arkadaşına, "Tam bir fuhuşhane. Berlusconi'nin kızların poposunu ellediği bir mekân" dediği belirtildi. Bir başka kadının telefon konuşmalarında ise, "Akıllara zarar bir şey. Gazetelerde yazılanlar, gerçeğin sadece küçük bir parçası" dediği kayıtlara geçti. Savcılığın soruşturma fezlekesi ise parlamento kayıtlarına girdi. Başsavcılığın "Milletvekili Berlusconi hakkında ev arama işleminin icrası için yetki talebi" başlığıyla kaleme aldığı fezleke, dün İtalyan Temsilciler Meclisi'ne ulaştı.