BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.387,01
HABER /  GÜNCEL

Berlusconi hapis yerine engellilere yardım etmek istiyor

Eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi’nin geçen Ağustos ayında vergi kaçakçılığından suçlu bulunmasının ardından alacağı cezayla ilgili mahkeme oturumu başladı. Berlusconi, bir yıllık hapis cezasını engellilere yardım ederek çekmek istedi.

Abone ol

İtalya’nın eski Başbakanı Silvio Berlusconi’nin geçen Ağustos ayında vergi kaçakçılığından suçlu bulunmasının ardından alacağı cezayla ilgili mahkeme oturumu başladı.

Berlusconi, 1 yıllık hapis cezasını engellilere yardım ederek çekmek istedi. Savcılık da Berlusconi’nin talebine ilişkin olumlu görüş bildirirken nihai kararın 5-15 gün içinde açıklanması bekleniyor.

Berlusconi, medya şirketi Mediaset’te vergi kaçakçılığı yapmaktan suçlu bulunarak 4 yıl hapis cezasına çarptırılmış, 4 yıllık hapis cezası bir af yasası gereği 1 yıla düşürülmüştü.

77 yaşındaki Berlusconi’nin yaş haddinden dolayı da cezasını ev hapsi ya da sosyal hizmet olarak çekme hakkı bulunuyordu.

Cezanın niteliği bugün Milano’daki Gözetim Mahkemesi’nde görülmeye başlandı.

Bugünkü duruşmada Berlusconi’nin, 1 yıllık hapis cezasının engellilere yardım hizmetine dönüştürülmesini istediği belirtildi. Avukatları, Berlusconi’nin engelli insanları “motive edebileceğini” öne sürdü.

Savcılık da Berlusconi’nin sosyal hizmette bulunma talebine olumlu görüş bildirdi. Mahkeme başkanı Pasquale Nobile De Santis, kararın “minimum 5, maksimum 15 gün içinde açıklanacağını” söyledi.

Berlusconi’nin gelecek ay yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde kampanyadan uzak kalmamak için ev hapsi cezası istemediği belirtiliyor. Ancak mahkeme sosyal hizmet cezası talebini kabul etse bile Berlusconi’nin hareket özgürlüğüne yönelik kısıtlayıcı ek tedbirler de uygulayabilir.