BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kara merhem kullandı alnında kara delik çıktı

Avustralya’nın Brisbane kentinde yüzündeki kanserli dokuyu tedavi etmek için bitkisel tedavi uygulayan ve kara merhem kullanan kişinin şakağında kara delik oluştu.

Abone ol

AVUSTRALYA'da tedavi olmak için yüzüne “kara merhem” süren bir kişinin şakağında tam iki buçuk santimetre genişliğinde simsiyah bir delik meydana geldi.

Brisbane Times’ın haberine göre, Brisbane’deki Princess Alexandra Hastanesi’nin Acil Servisi’ne gelen bir hastanın yüzündeki iki buçuk santimlik simsiyah deliği gören doktorlar adeta şok oldu.

'KARA MERHEM' KULLANDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Yapılan araştırmada, 55 yaşındaki hastanın yüzündeki kanserli dokuyu iyileştirmek için son dört aydır “kocakarı ilacı” olarak da adlandırılan ve “kan otu” adı verilen bir bitkiden üretilen “kara merhem” kullandığı ortaya çıktı.

KANSER TEDAVİSİ UYGULANDI

Şiddetli ağrılar ve şakağında açılan “kara delik” şikayetiyle acil servise gelen hastaya ilk başta kanser tedavisi uygulamayan doktorlar, öncelikle kara deliğin kapatılması için tedavi yaptı.

O İLAÇ YASAKLATILDI

Hastanın şakağındaki iki buçuk santimlik kara delik ancak üç aylık bir tedavi sonunda iyileşebildi.

1900’lü yıllarda deri hastalıklarında yaygın olarak kullanılan kara merhem 2004 yılında Amerikan İlaç Dairesi (FDA) tarafından yasaklanmıştı.