BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Berlusconi: En ufak kaygım yok

Küçük yaşta fahişeyle cinsel ilişkiye girmek ve görevi kötüye kullanmakla suçlanan İtalya Başbakanı hakkında açılan davayla ilgili ilk kez konuştu ve 'En ufak kaygım yok' dedi.

Abone ol

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi küçük yaşta bir fahişeyle birlikte olmak ve görevi kötüye kullanmak suçlamalarıyla açılan davanın kendisini kaygılandırmadığını söyledi.

Berlusconi de, El Mahrug da cinsel ilişkiye girdiklerini reddediyor

Berlusconi'nin, Kerime El Mahrug adlı kızın polisle sorun yaşamasından sonra devreye girerek görevini kötüye kullandığı iddia ediliyor.

El Mahrug 17 yaşındayken para karşılığı cinsel ilişkiye girmekle suçlanan Berlusconi, davayla ilgili ilk açıklamasında, 'En ufak bir kaygım bile yok' dedi.

İtalya'da fahişelerle birlikte olmak suç değil. Ancak 18 yaşın altındaki biriyle beraber olmak hapis cezasını beraberinde getiren bir suç.

Görevi kötüye kullanma iddiasını da reddeden İtalya Başbakanı, 'Ülkeme duyduğum sevgiden dolayı bu konuda konuşmayacağım. En ufak bile kaygım olmadığını söylemem yeter' diye konuştu.

Berlusconi'nin üç kadın yargıç tarafından yargılanacağı dava 6 Nisan'da Milano kentinde başlayacak.

Berlusconi suçlu bulunursa 15 yıla kadar hapis cezası alabilir.

'Erken seçim yok'

BBC'nin Roma Muhabiri Duncan Kennedy, Berlusconi'nin uzun siyasi kariyeri sırasındaki en ciddi suçlamalarla karşı karşıya olduğunu söylüyor.

Berlusconi'ye iş anlaşmaları nedeniyle yöneltilen üç suçlama daha var. Ancak İtalya Başbakanı ilk kez şahsi suçlamalarla karşı karşıya.

Şu anda 18 yaşında olan Mahrug, Berlusconi'yle yattığını ve karşılığında 7 bin Euro aldığını reddediyor.

Berlusconi, görevi kötüye kullanma suçlaması konusunda da, Mahrug hırsızlık şüphesiyle gözaltına alındığında polise telefon açtığını kabul ediyor.

Ancak, Berlusconi Mahrug'un eski Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in torunu olduğunu sandığından, Mübarek'e iyilik yapmak için bunu yaptığını savunuyor.

Berlusconi, bugünkü basın toplantısında erken seçim çağrılarını da reddetti ve 2013'teki seçime dek görevinin başında kalacağını söyledi.