BIST 10.644
DOLAR 32,17
EURO 35,09
ALTIN 2.520,42
HABER /  DÜNYA

Berlinde Marco nöbeti

Alman genci B.M.W. için Almanya'nın başkenti Berlin'de uyarı nöbeti düzenlendi.

Abone ol

Türkiye'de 13 yaşındaki İngiliz kıza cinsel taciz suçundan cezaevinde bulunan Alman genci B.M.W. (17) için Almanya'nın başkenti Berlin'de uyarı nöbeti düzenlendi.

Tarihi Brandenburg Kapısı önünde düzenlenen uyarı nöbetine, ellerinde meşaleler bulunan yaklaşık 200 kişi katılarak, B.M.W.'nin serbest bırakılması isteğinde bulundu. Burada konuşan B.M.W.'nin ağabeyi Sascha (20), aylardan bu yana kardeşi için mücadele ettiğini belirterek, ''Onu çok iyi tanıyorum ve kendisine isnat edilen suça inanamıyorum. Bir an önce evine dönmesini umut ediyorum'' diye konuştu.

B.M.W.'nin Alman avukatlarından Matthias Waldraff da burada yaptığı konuşmada, Almanya ve komşu ülkelerden kendilerine gösterilen dayanışmadan büyük mutluluk duyduğunu söyledi, ancak davanın sürmesi nedeniyle bu konuda hiçbir şey söyleyemeceğini söyledi. Der Spiegel Dergisi'nin bu konuda verdiği ayrıntılı haber nedeniyle davayla ilgili olarak hiçbir ayrıntı açıklanmamasını kararlaştırdıklarını ve B.M.W.'yi cezaevinden kurtarma çabalarını sessizlik içinde sürdüreceklerini belirten Waldraff, Almanya'da ve Türkiye'de kendilerine yardımcı olan herkese teşekkür etti.

Uyarı nöbetini organize eden bir konuşmacı, Türkiye'ye karşı olmadıklarını, ancak hangi ülkede olursa olsun genç bir insanın ''manevi açıdan işkence görmesinin'' kabul edilemeyeceğini bildirdi. B.M.W.'nin yaklaşık 7 aydan bu yana cezaevinde bulunduğunu hatırlatan konuşmacı, ''Burada genç bir insanın yaşamı kırılıyor. Kendisi de cezaevinde ne aradığını bilmiyor. Bir an önce serbest bırakılarak eve dönmesi gerekir'' diye konuştu. Söz konusu kişi ayrıca, B.M.W.'nin temiz suya ve ilaca ihtiyacı olduğunu öne sürerek, kendilerine bağış yapılması çağrısında bulundu.

Uyarı nöbetine katılanlar, ''Geleceğini elinden almayın'' yazılı pankartlar taşıdılar.