BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,77
ALTIN 2.439,58
HABER /  GÜNCEL

Berkin Elvan’ın ailesinden karne eylemi

2013-2014 eğitim-öğretim yılının son zili bugün çalarken, Gezi Parkı eylemleri sırasında başına gaz fişeği isabet etmesi sonucu hayatını kay...

Abone ol

2013-2014 eğitim-öğretim yılının son zili bugün çalarken, Gezi Parkı eylemleri sırasında başına gaz fişeği isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Berkin Elvan için ailesi “karne” eylemi yaptı.
Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, babası Sami Elvan ile dayısı Kenan Düzen, bugün Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün önüne siyah çelenk ve boş karne bırakarak eylem yaptı. Baba Sami Elvan, Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Elvan, “Berkin’i okullarda öğretmenler ‘yok’ yazmıyor, öğrenciler Berkin’i soranlara ‘ekmek almaya gitti, gelecek’ diyordu. Yüzlerce bebeğe Berkin ismi veriliyordu. Ceylan gibi, Uğur gibi, Berkin Elvan da hayatını daha çocuk yaştayken kaybetti. Bugün okullar yine kapanıyor. Tam 1 yıl doldu. Berkin bu 1 yıl boyunca eve dönmedi, okula gitmedi. Halk sahip çıktı ve milyonların gözyaşlarıyla Berkin’i toprağa verdik” dedi. Açıklama sırasında sesi titreyen ve duygularına hakim olamayan Sami Elvan, basın açıklamasını yarıda keserek gözyaşlarını tutamadı.
Daha sonra anne Gülsüm Elvan yetkililerin doldurması için sembolik boş karne ile siyah çelengi içeri bırakmak istedi. Yetkililerin ilk etapta içeri girişine izin vermediği aile, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Talat Atay’ın araya girmesi ile içeriye alındı.
Şişli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Atay ile bir süre görüşen aile daha sonra buradan ayrıldı.
(İHA)