BIST 9.530
DOLAR 32,46
EURO 34,78
ALTIN 2.477,90
HABER /  GÜNCEL

Görmez’den ailelere çağrı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, amel defterini kapatmayan unsurlardan bir tanesinin de öldükten sonra kendisine dua edecek “...

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, amel defterini kapatmayan unsurlardan bir tanesinin de öldükten sonra kendisine dua edecek “salih evlat” yetiştirmek olduğunu belirterek “Bugün, eğitim-öğretim dönemi sona ermiştir ve aynı zamanda çocuklarımızın camiyle, mihrapla, minberle, Kur’an’la, Peygamberimizin hayatıyla, ibadetle tanışması için de büyük bir fırsattır. Bugünden itibaren çocuklarınızı hocalarımıza emanet edelim” dedi.
Adana Sabancı Merkez Camii’nde Cuma hutbesini okuyan Prof. Dr. Mehmet Görmez, bir Hadis-i Şerif’i hatırlatarak, “Peygamber Efendimiz, ’İnsanoğlu öldüğü zaman ebediyete intikal ettiği zaman dünyayla tüm ilişkileri kesilir, amel defteri kapatılır ancak 3 şey hariç’ diyor, birincisi Sadaka-i Cariye’dir, ikincisi, dünyadan göçtükten sonra insanların faydalanacağı bir ilim bırakmaktır, üçüncüsü ise sizden sonra size dua etmeye devam eden salih bir evlat bırakmanızdır” diye konuştu.
Sadaka-i Cariye’nin sadece dilencilere, ihtiyaç sahiplerine para vermek değil, yeryüzünde insanlığa kalıcı olarak yapılmış her türlü iyiliğin bu kapsamda olduğunu söyleyen ve ilim noktasında da talebe yetiştirmek, dünyaya kitaplar bırakılması gerektiğini belirten Görmez, “İnsanların sizden sonra da ilminizden istifade etmesi amel defterinizi kapatmaz” dedi.
Müslüman için en önemli vazifenin ise dünyaya salih bir evlat bırakmak olduğunun altını çizen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Yediğimiz bütün rızıklar gibi sahibi olduğumuz tüm nimetler Allah’ın emanetleridir ama en büyük emanet, sahip olduğumuz evlatlarımız, ciğerparelerimiz, çocuklarımızdır. Biz, bizden sonra bize dua edecek salih evlatlar bırakmak zorundayız. Dualarımızı en çok bu yönde yapmak durumundayız. Allah’tan, en çok evlat değil, salih de istemek durumundayız” ifadelerini kullandı.
Kişinin, sağlıklı bir evlat olarak hayatını idame ettirebilmesi için ebeveynlere vazifeler düştüğünü vurgulayan Görmez, bunları “Benlik, kişilik ve kimlik” başlıklarında topladı. Prof. Dr. Görmez, şöyle devam etti:
“Her evladın, baba üzerindeki en büyük hakkı, her şeyden önce ona bir benlik, kişilik ve kimlik kazandırılmasıdır. Benlik kazandırabilmek için hayatın manasını öğretmemiz lazım. İnsanoğlunun değerini, yaratılış gayesini, nereden gelip nereye gideceğini öğretmediğiniz takdirde, benliğe ulaşamaz. Sevgili Peygamberimiz, bir babanın evladına bırakabileceği en büyük mirasın, onun güzel bir ahlakla yetiştirilmesi olduğunu buyuruyor. Çocuklarımıza İslam değerleriyle donanmış bir kimlik bile hayatını idame ettirebilmesi için evlatlarımıza en güzel tekbiri vermek durumundayız. Bugün, eğitim öğretim dönemi sona ermiştir ve aynı zamanda çocuklarımızın camiyle, mihrapla, minberle, Kur’an’la, Peygamberimizin hayatıyla, ibadetle tanışması için de büyük bir fırsattır. Bugünden itibaren çocuklarınızı hocalarımıza emanet edelim. 2 ay içerisinde camiyle tanışsın, caminin o manevi atmosferinde koşuştursun, Kur’an’la tanışsın, Allah’ın kitabını konuşsun. Size dua eden salih bir evlat olabilmesi için Kur’an’la tanışması lazım.” Hutbenin ardından Prof. Dr. Mehmet Görmez, cami cemaatine Cuma Namazı kıldırdı.
(İHA)