BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Suçlular yandı

Suçlularla mücadelede yeni bir strateji geliştiren İstanbul polisi, son 6 aydan bu yana haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 650 kişi...

Abone ol

Suçlularla mücadelede yeni bir strateji geliştiren İstanbul polisi, son 6 aydan bu yana haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 650 kişiyi yakalayarak adli birimlere teslim etti.
Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği, geçmiş dönemlerde suça karışmış ve haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan suçluların yakalanması, İstanbul sokaklarının suçtan ve suçludan temizlenmesi için 2014 yılı içerisinde farklı bir uygulama başlattı.
Kendilerine aylık ve yıllık hedefler koyan Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları çalışmalar neticesinde 2-8 Haziran’da, 2’si "adam öldürmek", 3’ü "yağma ve gasp", 4’ü "kasten yaralama", 1’i "cinsel istismar ve ırza geçme", 2’si "hırsızlık", 1’i "dolandırıcılık", 1’i "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma", 1’i 6136 sayılı kanuna muhalefet", 1’i "tehdit" ve 1’i de diğer suçlardan olmak üzere haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 17 kişiyi yakaladı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen 17 kişi, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SON 6 AYDA 650 KİŞİ YAKALANDI
Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, ocak ayından bu yana 39 ilçede yaptığı özel çalışmalar neticesinde, geçmiş dönemlerde Türkiye’nin birçok ilinde suç işlemiş ve haklarında kesinleşmiş hapis cezası olup İstanbul’da saklandığı belirlenen 650 kişiyi yakaladı.
Sokakların daha güvenli hale gelmesi için suçlularla mücadele stratejisinde farklı bir uygulamaya giden Aranan Şahıslar Büro Amirliği polis ekiplerinin bu yeni yöntemle İstanbul sokaklarında dolaşan suçluları yakalayarak cezaevine göndermesi sonucu İstanbul’da hem suçlu hem de suç oranı otomatik olarak düştüğü bildirildi.
Öte yandan, büroda çalışan ekiplere, yıl sonuna kadar, kesinleşmiş hapis cezası olan en az bin 500 kişiyi yakalama hedefi konuldu.
(İHA)