BIST 9.565
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.489,65
HABER /  GÜNCEL

Berfo Ana Evren'e böyle beddua etti

Faili meçhul ve kayıp yakınlarının sembolü haline gelen 105 yaşındaki Berfo Ana, 12 Eylül davasının ikinci gününe damgasını vurdu.

Abone ol

İNTERNETHABER - 105 yaşındaki Berfo Ana durusma salonunda Kenan Evren'e "oglumu ver" diye seslenirken izleyicileri ağlattı. Berfo Ana, salona gelmeyen Evren için "O benim yuvamı yıktı, onun yuvası da yıkılsın" diye dua etti.berfo.20120405164453.jpg

105 yaşında hasta ve beli iki büklüm Berfo Ana'nın. 33 yıldır göremediği oğluna bir gün kavuşmanın hayalini hiç yitirmedi. Hem umutlu hem de öfkeliydi. Kenan Evren'in yargılanmaya başlamasıyla soluğu, Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde aldı. 

BİR GÜN DÖNER DİYE

13 Eylül 1980 sabahı evinden aldıkları oğlunu geri istiyor. O günden bu yana bir gün eve döner diye kapıyı aralık bırakmıştı üstelik. Umudunu hiç yitirmedi gözü yaşlı nine. 

 Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nun geçtiğimiz yıl yaptığı çalışmalar sonucu Cemil Kırbayır'ın gözaltında öldürülmüş olduğu yönünde bulgulara ulaştı. Ancak cenazese ulaşılmış değil.

Alkışlarla geldiği duruşmadan yine alkışlarla uğurlandı. Müdahillik talebinde bulunan oğlu Cemil Kırbayır'ı işkence sonucu kaybeden Berfo Ana, adliye çıkışında Evren'den ölene kadar davacı olacağını söyledi.

105 YAŞINDAYIM GELİYORUM AMA EVREN GELMİYOR

Alkışlarla geldiği duruşmadan yine alkışlarla uğurlandı. Müdahillik talebinde bulunan oğlu Cemil Kırbayır'ı işkence sonucu kaybeden Berfo Ana, adliye çıkışında Evren'den ölene kadar davacı olacağını söyledi. Berfo Ana, sözlerine şöyle devam etti: 

ONUN DA YUVASI YIKILSIN

"Ben bu halde buraya geliyorum. Tansiyonu hastasıyım, dil altı hapları kullanıyorum, 105 yaşındayım buraya geliyorum ama 97 yaşındaki Evren gelmiyor. Oğlumun cenazesini istiyorum rahatsızık Kenan evren gelsin onunla yüzleşmek istiyorum."

OĞLUMUN YANINA GÖMÜLMEK İSTİYORUM

Berfo Nine, duruşmaya gelirken Evren'in oğlunu öldürttüğünü ifade ederek "Oğlumun kemiklerinin bulunmasını istiyorum. Ölünce oğlumla mezara gitmek istiyorum" dedi.

Berfo Ana'nın avukatı ise Cemil Kırbayır'ın yerini bilenlerin insanlık namına bildirmesini ve onun gibi olanların yerlerinin söylenmesini istedi.