BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Berat Albayrak'a kilitlenen dolar ve euro ne kadar? Altın alan zararda

Piyasaların beklediği enflasyonla mücadele paketi Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklandı. Dolar açıklama sonrası 6.14 seviyelerinde seyrediyor. Altın fiyatları ise toparlanmaya çalışıyor. İşte piyasalardaki hava:

Abone ol

Dolar/TL dün 6.15 civarında dalgalandı. Bu sabah ise kur sınırlı bir düşüşle 6.10 seviyesinin hemen üzerinde güne başladı. Saat 10.00'dan sonra rotasını yeniden yukarı doğru çeviren kur temkinli bir seyir izliyor. Yatırımcısına son haftalarda zarar ettiren altın bir türlü toparlanamıyor. Dün hem ons altın fiyatındaki düşüş hem de Dolar/TL'deki değer kaybının etkisiyle 238,7 liradan 234,5 liraya kadar gerileyen altın güne bu rakamdan başladı. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 383 liradan satılıyor.

Albayrak'ın açıklamaalrı doları düşürdü: Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak İstanbul'da basın toplantısı yaptı. Bakan Albayrak enflasyonla mücadele programını açıkladı.

Dolar ve euroda saat 15.00 rakamları:

Dolar için 12 Ekim cuma günü kritik : İzmir'de devam eden yargılaması kapsamında 12 Ekim'de mahkemeye çıkacak olan Brunson, hakkındaki suçlamalardan suçlu bulunması halinde 35 yıla kadar hapis cezası alabilir.

Brunson davası piyasalarda ABD Türkiye ilişkileri açısından yakından izleniyor. Bankacılar dolar/TL'nin ise iki ülke ilişkilerinin önümüzdeki dönemki seyrine göre her iki yönlü sert hareketler gösterebileceğini belirtiyorlar.

İki yıl önceki darbe girişiminin ardından hükümetin darbe girişiminden sorumlu tuttuğu "FETÖ" ve PKK ile bağlantıları bulunduğu suçlamalarıyla tutuklanan ve Nisan ayında yargılanmaya başlayan Brunson, Temmuz ayında ev hapsine alınmış ve hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmuştu.