BIST 10.026
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.430,98
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Bentlety yeni modelinin üstünü açıyor!

Şirket bu versiyonun markanın Çin gibi gelişmekte olan pazarlardaki cazibesini arttırabileceğine inanıyor.

Abone ol

Bentley, Mulsanne modelinin üstü açılır konsept versiyonunun ayrıntılarını açıkladı. Şirket yaptığı açıklamada üretime sokmaya karar vermesi halinde modelin Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe ile rekabet edeceğini ve Mulsanne sedandan daha pahalıya satılacağını söyledi. Otomobil üreticisi, üstü açılır otomobilin 520 beygir güç üreten turbo beslemeli benzinli bir V8 ile donatılacağını ekledi.

ÜSTÜ AÇILIR KONSEPT

Bentley’nin İcra Kurulu Başkanı Wolfgang Duerheimer yaptığı açıklamada, “Üstü açılır konsept hem Mulsanne ailesinin cazibesini arttıracak, hem de Bentley markasının özellikle yeni ve yükselen pazarlardaki profilini geliştirecek” diye konuştu. Bentley geçen sene tekrar kâra geçmesinin ardından ürün yelpazesini genişletiyor. Şirket bu yıl Cenevre Otomobil Fuarı’nda bir SUV konsepti tanıttı ve Çin ve Ortadoğu’da giderek artan sayıdaki zengin müşterinin taleplerini karşılamak için, gelmiş geçmiş en hızlı Bentley olan, Continental GT Speed’i piyasaya sürdü.

2012’nin ilk yarısında ABD’deki teslimatlar Çin’dekileri geride bıraktı ve Bentley’nin satışları yüzde 32 artarak 3.929 otomobile çıktı.