BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,78
ALTIN 2.428,32
HABER /  DÜNYA

Evrende bir ilk yaşanacak!

The Black Eyed Peas grubunun üyelerinden will.i.am’ın yazdığı "Reach for the Stars" şarkısı "evrende ilk kez" bugün dinleyicilerle buluşacak. Şarkı Mars’taki keşif aracı Curiosity’den yayınlanacak.

Abone ol

Curiosity üzerinde şarkının çalınmasını sağlayacak hoparlör benzeri bir düzenek yok. Ancak uzay aracı, radyo dalgalarını kullanarak şarkıyı Dünya’ya gönderecek. Curiosity’nin yayını NASA’nın California eyaletinin Pasadena şehrinde bulunan Jet İtiş Laboratuvarı’ndan takip edilecek. Bir grup öğrenci de bu sırada laboratuvarda hazır bulunacak

NASA’dan yapılan açıklamada, “Curiosity’i bu ay başında başarıyla Mars’a gönderen ekibin üyeleri öğrencilere bu misyonu ve şarkının gezegenler arası yolculuğunu mümkün kılan teknolojiyi açıklayacak. Daha sonra will.i.am da ‘Reach for the Stars’ şarkısını ilk kez seslendirecek” denildi.

Ancak bu şarkı uzaydan yapılan ilk yayın değil. NASA dün de Curiosity’i kullanarak Başkan Charles Bolden’ın mesajını dünyaya iletmişti.

İLK DEFA BU KADAR NET

Curiosity ayrıca ilk yüksek çözünürlüklü renkli fotoğrafları da dün Mars’tan Dünya’ya gönderdi. Fotoğraflarda, bilim insanlarının yaşam izleri arayacağı Sharp Dağı görülüyor.

Bilim insanları Curiosity’nin fotoğrafta görünen dağın eteklerindeki tabakalara ulaşıp incelemelere başlamasının bir yıl alabileceğini belirtiyor. Daha önceki fotoğraflarda bu bölgede kil gibi su olan ortamlarda oluşan minerallerin olduğu görülmüştü.