BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.514,01
HABER /  GÜNCEL

Ben bir Kürt aydını olsam

Yazar Alev Alatlı tehlikeli ortamı yorumladı. PKK sorununda Kürt soluna kulak verilmesinin gerekçeleri sıraladı.

Abone ol

Artan terör saldırıları sonrası halkın tansiyonu yükseldi. En küçük tahrik büyük olaylara neden olabiliyor. İşte böyle bir gündemde yazar Alev Alatlı, "aklımızı başımıza toplamanın zamanı" diyerek herkesi uyarıyor.

Akşam gazetesinden Şenay Yıldız'a konuşan Alatlı, Kürt kesiminin Kürt soluna kulak vermesi önerisinde bulunuyor.

ETKİK SİYASET TEHLİKELİ

Etnik kimlikler üzerinden yürütülen politikaların öteki etnisiteleri tahrik ederek bumerang etkisi yapacağını belirten Alev Alatlı, 'Kürt' bir etnisitenin 'Türk' bir milletin adı' diyor.

GERÇEKLİK KONTROLÜ

Alatlı'nın uyarıları BDP kanadını kızdıracak nitelikte. Önerileri arasında Öcalan hedef tahtasında.. Bakın ünlü edebiyatçı neler tavsiye ediyor:

"'Gerçeklik kontrolü' yapmasını önerirdim. Pilotların kullandıkları bir 'check-list' gibi düşünün. Uçağınız havada kalacaksa, başta pilot olarak kendi beceriniz olmak üzere, 'olmazsa olmaz'lar vardır, öyle değil mi? Böyle bir 'gerçeklik kontrolü'nden bahsediyorum. Coğrafi, tarihsel, sosyolojik, ekonomik, kurumsal, dinsel, kültürel temeller... vs. Romantizme dalmadan, dolduruşa gelmeden irdelenmelidir.

"EMPERYALİZME DAYANARAK MİLLET OLUNMAZ"

Bakın, kimse kimseye 'kendisine bir millet inşa etsin' diye yardım etmez. Yeterli altyapınız, azminiz ve gerekçeniz varsa, bunu kendiniz yaparsınız. Bu çerçevede, necip basınımızın sesini duymadığı bir DSİP, Devrimci Sosyalist İşçi Partisi vardır. Adı üstünde devrimci gelenekten gelir. 'Kürt sorunu, Kürtlerin bir ulus olduğunun tanınması meselesidir' öncülüyle başlar ve 'Kürtler, millet olmamışlardır. Çünkü burjuvazi önderliğinde devrim yapmışlıkları yoktur. Abdullah Öcalan'ın gerici önderliğinde, Amerikan ve AB emperyalizmine dayanarak millet olunamaz' diye sürdürürler. Kürt aydınlarının, Kürt soluna kulak vermelerini önerirdim. Kürt aydınlarının mı? Haşa! Aydın sıfatını kendisine layık gören her etnisiteden mürekkep yalamışların!"