BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,70
ALTIN 2.408,54
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Belediye sahte imza kuyruğunda

Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Gemlik Belediyesi'nde başkan ve memurların imza tespiti için ifade verdikleri bildirildi.

Abone ol

Gemlik Belediyesi'ndeki usulsüz harcamalarla alakalı iddialar üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı.

2 milyon lira civarında olduğu öne sürülen usulsüz harcamaların soruşturma genişledikçe daha da artması bekleniyor. Soruşturma kapsamında Gemlik Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler'in yanı sıra, belediyedeki memur ve işçilerin de savcılık tarafından imzaları alınmaya başlandı. Savcılığın talimatı ile Güler başta olmak üzere başkan yardımcıları, daire müdürleri ve çok sayıda memur İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek ifade veriyor.

İfade verenlere evrakların altındaki imzaların kendilerine ait olup olmadığı soruluyor. İfade veren memurların imza örneklerinin kriminal incelemeye tabi tutulacağı bildirildi.

Öte yandan polise ifade veren çok sayıda memur ve işçi, yıllardır belediyede çalıştıklarını, 4-5 başkan değiştirdiklerini, bugüne kadar böyle bir şey yaşanmadığını belirterek, "Başkan 'kimseye güvenmiyorum' diyerek talihsiz ve karalayıcı bir açıklama yaptı. Namuslu ve işini yapan herkes sahipsiz bırakıldı. Bu işin asıl sorumluları belli olmasına rağmen iş memurların üzerine yıkılmaya çalışıyor" dedi.