BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Belediye otobüsünde doğum yaptı

Otobüste doğum sancısı tutunca, hastaneye yetiştirilemeden belediye otobüsünde doğum yapmak zorunda kaldı.

Abone ol

DANİMARKA'da hastaneye yetişemeyen kadın belediye otobüsünde doğum yapmak zorunda kaldı.

Asyalı genç bir çift hastaneye gitmek üzere Klampenborg-Avedore arasında çalışan belediye otobüsüne bindi. Ancak kısa süre sonra kadının doğum sancısı tutunca eşi, otobüsün şoförüne giderek doğrudan hastaneye yönelmesi için yardım istedi.

Bunun üzerine şoför, yolculara anons yaparak acil durumdaki hastayı duraklarda durmadan hastaneye götüreceğini duyurdu. Ancak otobüs hastane yolundayken genç kadın doğum yaptı. İki kadın yolcunun yardım ettiği genç anne, çocuğunu kucağına alırken otobüs şoförü bir durakta daha önce çağırdığı ambulansı bekledi.

Otobüsün şoförü Cahit Kılıç, 18 yıllık otobüs şoförü olduğunu ve ilk kez böyle bir olaya şahit olduğunu söyledi. Yolda ilerlerken Uzakdoğu görünümlü genç bir adamın yanına gelerek eşinin doğurmak üzere olduğunu ve hastaneye götürülmesi konusunda yardım istediğini anlatan Kılıç, "İngilizce olarak durumu anlattı. Ben de elimden geleni yapacağımı söyledim. Yolculara anons yaptım. Birkaç yolcu indi diğerleri otobüste kaldı. Ancak Hvidovre Hastahanesine yol alırken kadın doğum yaptı. Çok geçmeden beklediğimiz durağa ambulans geldi, hastayı ambulansa teslim ederken yolcular anne ve bebeği alkışladı. Biz de yolcularla yolumuza devam ettik" diye konuştu.

Otobüste hamile olan başka bir kadın daha olduğunu ve bu olayı izleyerek paniklediğini ancak kadını sakinleştirdiklerini anlatan Cahit Kılıç, iş arkadaşlarıyla genç anneyi hastanede ziyaret etmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.