BIST 10.083
DOLAR 32,47
EURO 34,86
ALTIN 2.436,51
HABER /  GÜNCEL

Belediye önünde pompalı pusu

Malatya'nın Battalgazi Belediye binası önü silah sesleriyle yankılandı. Saldırgan pompalı tüfekle dehşet saçtı.

Abone ol

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi binasına bir kişinin pompalı tüfekle ateş açması sonucu 4 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, dün su faturasını ödemek üzere belediyeye giden Hıdır A. ile belediye personeli arasında tartışma yaşandı. Diğer görevlilerin araya girmesiyle gerginliğin büyümesi engellendi.

Hıdır A, bugün pompalı tüfekle belediyenin önüne gelerek, binanın kapı ve camlarına 8 el ateş etti. Saldırı sırasında belediye binasındaki personelden Recep Köne, Hüseyin Gelirli, Fatih Özen ve Ahmet Ulubaba çeşitli yerlerinden yaralandı.

Yaralılar ambulansla önce Malatya Devlet Hastanesi, ardından da İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırıldı. Hıdır Altındağ, polis tarafından gözaltına alındı.

Malatya'nın Battalgazi İlçesi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, belediye binasına pompalı tüfekle saldıran Hıdır A.'nın dün çalışanlarla tartıştıktan sonra karakolda barıştırıldığını, bugün ise belediye binası önünde pusu kurarak belediye personelini silahla yaraladığını bildirdi.

Gürkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışanlardan 3'ünün İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi, 1'inin de Malatya Devlet Hastanesi'nde tedavi altında bulunduğunu, durumlarının iyiye gittiğini kaydetti.

SALDIRGAN BİNA ÖNÜNDE PUSU KURMUŞ

Saldırganın belediye önünde sabah saatlerinde pusu kurduğunu ifade eden Gürkan, şöyle konuştu:

''Dün belediyeye gelerek işlem yapmak isteyen kişi, çalışanların resmi belge istemesi üzerine tartışmaya başlamış. Ardından çıkan arbede karakola intikal etmiş ve burada barıştırılmışlar. Bu sabah ise saldırgan belediye önünde pusu kurarak çalışanlara ateş açmış. Yaralı arkadaşlarımız tedavi altında bulunuyorlar. Doktorlardan aldığımız bilgiye göre yaralıların durumları iyiye gidiyor.''

Dün su faturasına ödemek üzere belediyeye giden, personelle aralarında tartışma çıkan Hıdır. A, bugün belediye binasının kapı ve camlarına pompalı tüfekle ateş açmış ve 4 personeli yaralamıştı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, Hıdır A, gözaltına alınmıştı.