BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Belediye meclisinde megafon polemiği

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, AK Parti’li Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay, meclis başkanının kendisine mikrofon vermediğini iddia ederek,...

Abone ol

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, AK Parti’li Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay, meclis başkanının kendisine mikrofon vermediğini iddia ederek, belediyesi meclis toplantısına kendi megafonuyla geldi.
Ereğli Belediyesi’nin 2013 yılı Haziran ayı belediye meclis toplantısının 2. oturumunda ilginç bir olay yaşandı. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık bazı sanayi siteleri ve mahallelerin asfaltını dökebilmek için İller Bankası’nda 8 milyon TL kredi talep edilmesi konusunda meclisten yetki istedi. AK Parti’li belediye meclis üyeleri ise 8 milyon TL’nin asfalt için çok fazla olduğunu belirterek borçlanmaya karşı çıktı. Ereğli Belediyesi’nin 2013 yılı Haziran ayı meclis toplantısının ilk oturumunda konuşmak isteyen AK Parti’li Belediye Meclis üyesi Yusuf Kalay mikrofonun görevliler tarafından kendisine izinle verilmesi üzerine, toplantının ikinci gün oturumuna kulaklıklı megafon ile geldi.
Kalay, ceketinin altında getirdiği megafonu masanın üzerine koyarak konuşmaya başlaması üzerine Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Halil Posbıyık megafonu kaldırmasını istedi. Belediye Başkanı Posbıyık, “Burası meclis. Burada özel malzemeler kullanamazsınız. Rahatsız oluyorum ondan. Mecliste meclisin kurallarına göre hareket edeceksiniz. Şovunuzu başka yerde yaparsınız. Burası dingonun ahırı değil, kaldır o mikrofonu” diyerek Kalay’a uyarıda bulundu. Kalay ise, “Dün mikrofon vermiyordunuz. Mikrofonu elimizden alıyorsunuz. Burası sizin makam odanız değil belediye meclisi salonu. Bende belediye meclis üyesiyim. Eğer ben huzuru bozar ve sükûneti bozarsam beni dışarı davet edersiniz. Gündemle ilgili söz talep ediyorum. Ereğli halkını yanlış bilgilendiriyorsunuz. Birkaç tane doğru bilgi vereceğim” diye konuştu. Kalay bir süre sonra kendi getirdiği megafonu kaldırarak belediye görevlilerince kendisine verilen mikrofonla konuşmaya başladı.
Kalay’ın konuşmasının ardından tekrar söz alan Başkan Posbıyık, “Sürekli saygısızlık yapıyorsun. Ben içeri girdiğimde mayasur var gibi yerinden kalkmıyorsun. Bana saygın yok benim sana hiç saygım yok. Mayasur mu var sende? Ne var? Yerinde oturuyorsun, kalkmıyorsun. Bütün belediye meclis üyelerine saygım var benim sadece sana saygım yok” dedi.
Borçlanma için yapılan oylamada CHP’li 13 meclis üyesinin oyuna karşılık AK Parti’li ve bağımsızlar red oyu kullanınca eşitlik çıktı. Oyların eşit olması nedeniyle belediye başkanına 8 milyon TL kredi alımı için yetki verilmesini öngeren madde meclisten çıkmadı.
Borçlanma yetkisinin verilmemesi üzerine konuşan Posbıyık, “Bu sene Belen sanayisine, Kışla sanayisine asfalt dökülemeyecek. Gülüç Köprüsü’nden başlayıp, Bölücek’e ve Hamzafakıhlı’ ya giden yollara asfalt dökülemeyecek. Ören, Dağlar, Kıyıcak, Göktepe ve Topçalı mahallelerine asfalt dökülemeyecek. Oylar eşit ama finans konularında mutlak çoğunluğun bir fazlası olması gerekiyor. Bir oy daha bizim tarafa gelseydi asfalt dökülmesine izin verilecekti. Asfalt dökülemediği için ben üzgünüm. O mahalleler ve muhtarları da üzgün. Elbette bunun siyasi bir cevabı da mutlaka olacaktır” şeklinde konuştu.
(İHA)