BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Eylemlerde yaralanan üniversiteli yaşam mücadelesi veriyor

Eskişehir’de, Taksim Gezi Parkı protesto gösterilerinde ağır yaralanan üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkamaz, tedavi gördüğü hastanede ya...

Abone ol

Eskişehir’de, Taksim Gezi Parkı protesto gösterilerinde ağır yaralanan üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkamaz, tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesi veriyor.
2 Haziran Pazar günü AK Parti il binası yakınlarında polisle göstericiler arasında çıkan olaylarda yaralandığı öne sürülen Anadolu Üniversitesi (AÜ) İngilizce öğretmenliği 1. sınıf öğrencisi Korkmaz’ın (19) beyin kanaması geçirdiği, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yoğun bakım servisinde uyutulduğu ve sağlık durumunun kritik olduğu bildirildi. Olayı duyarak hemen Hatay’dan Eskişehir’e gelen Korkamaz’ın ailesi ise hastane önündeki bekleyişlerini sürdürüyor.
Hastane önünde açıklamalarda bulunan baba Şahap Korkmaz, hukuki olarak her yola başvuracaklarını ve olayın takipçisi olacaklarını söyledi. Oğlunu olaylardan uzak durması konusunda sık sık uyardıklarını, yapılanların insanlık dışı olduğunu söyleyen baba, “Olaylar sırasında nasıl vurmuşlarsa başına darbe almış, yüzüne darbe almış. Omzunda kırık var, omzunun arka kısmı mosmor ve sanki üstünden araba geçmiş gibi. Yani biz de kimin yaptığını bilmiyoruz ama Allah şifa versin diye bekliyoruz ve dua ediyoruz. Başka bir şey de yapamıyoruz. Doktorlar bize, ’Tekrar beyin kanaması olmasın diye uyutuyoruz’ diyor. Bugün mü, yarın mı, ama 10 gün sonra mı uyandırırlar belli değil. Çocuğuma vuranlar tespit edilirse hukuki olarak ne gerekiyorsa yapacağız, bu işin peşinden gideceğiz. Sonuçta bir can, bir insan yazık. Benim oğluma saldıranın da çocukları, oğlu vardır. Yani onu da düşünmesi lazımdı, bunları göz önünde bulundurması gerekiyordu. Biz sürekli telefonla arıyorduk, ağabeyi de saat başı kendisini aradı ve bu olaylardan uzak durması, katılmaması konusunda uyardı. Kendisi de bize, ’Zaten katılmıyorum, uzağım’ dedi. Nasıl bu kadar kişi arasında ona isabet etmişse, şans diyoruz artık. Ona yapılanlar bir insana yapılmayacak şeyler” dedi.

AĞABEYİN "İHMAL" İDDİASI
Ağır yaralı öğrencinin ağabeyi Gürkan Korkmaz ise, kardeşinin 24 saat içerisinde 2 hastane gezdiğini ve ancak 3. hastanede beyin kanaması geçirdiğinin anlaşıldığını öne sürdü. Korkmaz, olayın pazar gecesi olduğunu ve Ali İsmail’i arkadaşlarının bulduğunu kaydetti. Korkmaz, kardeşine götürüldüğü son hastanede kafada travma olamadığı, omuzda da sadece doku ezilmesi olduğunun söylendiğini ve ’Bir şeyin yok, seninki adli vaka olduğu için ifadeni ver, öyle ayrıntılı tetkikte bulunalım’ denilip gönderildiğini ileri sürdü. Korkmaz, "O da tabii sabaha kadar hastanede olduğu için yorgunlukla eve gidip uyumuş, ’Bir şey yok’ rahatlığıyla. Akşam uyandığında dili dönmez, cümle kuramaz, duyduğunu anlamaz hale gelmiş. Tabii biz durumu öğrendikten sonra burada tanıdığım avukat arkadaşları yönlendirdim, onlar da süreci hızlandırarak hastaneye sevkini sağladılar. Eskişehir Devlet Hastanesi’nde beyin kanaması teşhisi konulduktan sonra gece Eskişehir Osmangazi Tıp Fakültesi’ne sevki sağlandı. Ertesi gün bir süre müşahede altında kaldıktan sonra ameliyata alındı. Yaklaşık 2,5 saatlik bir operasyon sürecinden sonra salı günü saat 05.00’ten beri Ali İsmail uyutuluyor. Durumu ciddiymiş, bekliyoruz. Umarım sağlına en kısa zamanda kavuşur. İhmali olan hastane görevlileri, doktorlar hakkında gerekli işlem yapılacak. Faillerin bulunması için gerek savcılık, gerek Eskişehir Barosu avukatları gerekli çalışmaları yapıyorlar. Umarım en kısa zamanda failleri bulunur, ihmaller olanlar cezalandırılır, Ali İsmail de sağlığına kavuşur.”
Oğlunun olay gecesi giydiği montu bir an olsun sırtından indirmeyen anne Emel Korkmaz da sık sık gözyaşlarına boğuldu. Diğer oğlu Gürkan’a sarılarak teselli bulmaya çalışan anne, "O kadar tembih etmemize rağmen yine de katıldı” diye konuştu.
Öte yandan hastaneye ziyaretçi akını devam ederken, Ali İsmail Korkmaz’ın hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.
(İHA)